reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Karamelová koprovka z čerstvého kopru

Recept na klasickou omáčku z čerstvého kopru a karamelu.


  • 2,8

    2,7 9
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do kastrolu dáme máslo a vlijeme olej. Společně rozehřejeme a vsypeme hladkou mouku. Orestujeme ji a vymícháme světlou jíšku. Jíšku za stálého míchání zalijeme asi 3 dl vroucí vody.

Do základu koprovky vlijeme vývar, mléko a společně provaříme. Kopr obereme z tuhých stonků a nasekáme. Vmícháme jej do omáčky a přivedeme k varu. Omáčku provaříme, aby v ní nebyly hrudky.

Na pánev si dáme asi 3 lžíce vody a vsypeme oba cukry. Svaříme je v karamel. Tekutý karamel vmícháme do koprovky. Podle chuti karamelovou koprovku osolíme a nakonec ji zjemníme kelímkem smetany.

Karamelovou koprovku z čerstvého kopru podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím masem či vajíčkem vařeným natvrdo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Karamelová koprovka z čerstvého kopru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.