reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

na obalení

Postup přípravy

Jablka omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Ihned je pokapeme pomerančovou šťávou.

V hrníčku rozpustíme za stálého míchání 50 g cukru do tmavohněda. Přilijeme mléko, přivedeme k varu a necháme zchladnout.

Jedno vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek s dvěma celými vejci, 50 g cukru a vanilkovou dření utřeme do pěny a vmícháme ke studenému karamelovému mléku. Na mírném plameni mícháme, dokud nevznikne hustá, krémová hmota, ale směs nesmíme vařit! Poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

Máslo utřeme do pěny, postupně zašleháváme zbylý cukr a vejce. Smícháme mouku s práškem do pečiva a spolu s pomerančovou kůrou a karamelovým krémem ji přimícháme do vaječné hmoty. Troubu předehřejeme na 175°C.

Jablka lehce osušíme, obalíme je v hladké mouce a přidáme do těsta. Velkou bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní připravené těsto.

Karamelovou bábovku s jablky pečeme v předehřáté troubě asi hodinu. Poté necháme ještě 10 minut ve formě, teprve pak ji vyklopíme.

Před podáváním karamelovou bábovku s jablky posypeme moučkovým cukrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Karamelová bábovka s jablky