reklama
hledat uživatel
       

Karamelky

Lahodné karamelky zjemněné smetanou. A pokud karamelky zabalíte do barevných papírků, děti bodou mít radost.


  • 3,0

    850×

    2,9 850
  • 35 min

Postup přípravy

Plech na pečení vyložíme alobalem. Z cukru připravíme na pánvi karamel. Do horkého karamelu přiléváme vařící vodu a vaříme, dokud se voda neodpaří. Do částečně vychladlého karamelu přidáme máslo, smetanu a vanilkový cukr. Karamelovou směs mícháme a vaříme tak dlouho, až zhoustne, tj. asi 20 - 30 minut. Karamelovou hmotu naneseme na alobal na plechu ve vrstvě silné 1 cm. Jakmile karamel začne tuhnout, sloupneme alobalovou folii a ostrým nožem nakrájíme z karamelu kostičky 1.5 x 1.5 cm. Hned je od sebe oddělíme, aby se neslepily, a necháme je důkladně vychladnout.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karamelky

    Celkový počet komentářů: 9
    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Karamelky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.