Karamelizovaná vepřová žebírka

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 822x
Zasněně vzpomínáte na skvělou chuť vepřových žebírek, kterou jste nedávno ochutnali ve vaší oblíbené restauraci? Nesmutněte - tady je recept na jejich přípravu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vepřová žebra nejprve naporcujeme. Rozdělíme je po dvou kostech a naskládáme je vedle sebe do pekáče.

Nyní si připravíme marinádu. Z citronu vymačkáme šťávu do misky, smícháme jí s kečupem, přidáme med, sójovou omáčku a zázvor. Omáčku pečlivě promícháme a nalijeme ji do pekáčku na žebra. Žebírka v omáčce otočíme, aby je pokryla ze všech stran.

Žebírka musíme nechat v omáčce nejméně 2 hodiny marinovat. Namarinovaná žebírka pečeme v troubě na 200 °C asi 15 minut z každé strany. Nakonec troubu nastavíme na gril a žebírka necháme ještě 3 až 5 minut péct z obou stran tak, aby na povrchu zkaramelizovala.

Hotová vepřová žebírka při podávání přelijeme výpekem z žebírek, který nám zůstal v pekáčku. Skvělou přílohou k žebrům jsou hranolky.

Foto: Shutterstock.com

Petr Král autor receptu:

Karamelizovaná vepřová žebírka

Počet přidaných receptů: 566

Ingredience

na porce
3,3
dobrý recept
17 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Karamelizovaná vepřová žebírka

Přidat příspěvek k receptu Karamelizovaná vepřová žebírka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept