reklama
hledat uživatel
       

Karamel

Jednoduchý a spolehlivý recept na karamel.


  • 3,6

    43×

    3,6 43
  • 10 min

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme 1/2 hrnku cukru a 2 lžičky vody. Dáme vařit za stálého míchání, aby se nám karamel nepřipálil. Až obsah kastrůlku vytvoří sirup, máme karamel hotový.

Podle potřeby můžeme karamel dobarvit potravinářským barvivem (stačí malé množství).

Karamel podáváme studený na okrasu, teplý na polevu. Hodí se k přípravě moučníků, dezertů, cukroví, pohárů apod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karamel

    Celkový počet komentářů: 8
    • Alena
      Alena

      Teď jsem ho uvařila . Za mě super !

      30.03.2018 15:25:24

    • Katka
      Katka

      Dlouho se mi nedařilo udělat karamel. Řídila jsem se několika osvědčenými postupy, které na 100% vyjdou... Bohužel u mě nevyšly. Už jsem se smiřovala s faktem, že na karamel budu asi totální antitalent. Až jsem jednoho dne narazila na tenhle postup, který na 10000% zabral. Moc moc děkuji. Už žádné jiné experimenty, žádné jiné postupy, jen tenhle. :-)

      12.05.2017 22:58:59

    • Klara
      Klara

      Komentář k receptu Karamel

      Tak se mi stalo, že karamel zčernal. :D Lidi to byl smrad a oči, nos a všechno možné jak pálilo. :/ Hold na takovéhle věci jsem trošku Antitalent . :D

      27.04.2016 20:59:41


    • koko
      koko

      Komentář k receptu Karamel

      Zvláštní. Paní, od které jsem se karamel učila, Vašemu postupu říkala kulér. Tedy lehce nahořklá hmota - potravinářské barvivo. Karamel jsme vyráběly přidáváním smetany.

      12.04.2016 08:55:05

    • Miroslava
      Miroslava

      Lukáši děkuji za recept na karamel,funguje to super,bude mi 60 let a jsem ráda za každou radu.Učíme se pořád.

      12.02.2016 12:48:23

    • Lukas
      Lukas

      Komentář k receptu Karamel

      Dobry den ja jsem s nim nadmiru spokojen jinej nedelam ........... A je uplne jedno kdy se tam da voda. kdyz se da voda na zacatku nehrozi tolika popaleniny jako kdyz se tam chrstene do rozpaleneho cukru natvrdo! A to jsem cukrar vyuceny. Dekuji a recept doporucuji

      15.05.2015 07:25:47

    • Kuchařinka
      Kuchařinka

      Komentář k receptu Karamel

      Tento recept je celý špatně,nedoporučuji.Karamel by se neměl míchat do té doby dokud se nerozpustí,potom teprv můžeme přidat vodu,

      03.04.2014 09:26:32

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Karamel

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.