reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kapustové masové závitky

Díky tomuto receptu mnoho mých přátel poznalo, že kapusta je jídlo, kterému netřeba se vyhýbat.


  • 4,5

    16×

    4,5 16
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti



Postup přípravy

Umeleme si maso. Ideálem je, když víte, co do pokrmu vlastně dáváte. Máte-li navíc trochu uzeného nebo hezké slaniny, přidejte trošku, pokrmu to vyloženě prospěje.

Maso dáme do mísy a osolíme, přidáme muškátový oříšek (nebuďte líní, celý oříšek čerstvě nastrouhaný opravdu dělá divy), rýži, vejce a dle chuti opepříme. Dobře promícháme a dáme do ledničky chvilku odležet. Také zapneme troubu na cca 180 °C.

Mezitím si připravíme kapustu. Obereme a omyjeme listy, spaříme je horkou vodou. Žebra listů hezky potlučeme paličkou na maso, aby se přes žebra nelámala.

Připravené kapustové listy naplníme masovou směsí, ovážeme nití a vložíme do olejem vymazaného pekáčku. Podlijeme zakysanou smetanou smíchanou s polévkou, přiklopíme druhým pekáčkem nebo alespoň alobalem a dáme na cca 1/2 hodiny péci.

Upečené kapustové závitky vyjmeme, do omáčky po nich necháme zasmahnout trošku mouky na omáčku a podáváme. Já podávám kapustové masové závitky se šťouchanými brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kapustové masové závitky

    Celkový počet komentářů: 4
    • Nikča
      Nikča

      Komentář k receptu Kapustové masové závitky

      Výborný recept! Kapustové závitky jsem dnes dělala poprvé a byly luxusní! :-) Na zavinutí jsem použila párátka, a v troubě jsem závitky pekla 20minut pod alobalem a dalších 20minut odkryté. Jako přílohu jsem zvolila vařené brambory. Super mňamka, budu dělat častěji!

      05.11.2016 15:01:44

    • colderzeal
      colderzeal

      Tak dnes jsem recept také vyzkoušel, oříšek jsem z neznalosti nastrouhal celý, což je opravdu dost aromatické. Jinak souhlasím s názorem, že půlhodina pečení je málo, protože kapusta není rozpečená. Jinak oceňuji nápad na špendlení párátky, příště určitě použiji, protože rozmotávat nitě z kapusty mi na nervech nepřidalo. Ale jinak jsme si moc pochutnali a recept určitě v budoucnu zopakuji a malými modifikacemi. Díky za recept...

      20.04.2014 13:14:06

    • Saille
      Saille

      Díky za komentář a za vychytání nejasnosti - špatně jsem formulovala - v receptu celým oříškem myslím, je lepší strouhat tu špetku z celého oříšku a nepoužívat již předmletý.

      22.09.2012 11:04:47


    • Hanelore
      Hanelore

      Tak jsem dnes ozkoušela recept. Celkově jde o dobré jídlo, ale měla bych k tomu pár připomínek. Zaprvé-celý mušk.oříšek by byl opravdu vražda. Já dala půlku a je to až moc. Navíc jsem si až poté všimla, že v ingrediencích stojí špetka, kdežto v receptu celý. Půl hodinka pečení byla opravdu málo. Samozřejmě záleží na troubě, ale já ještě dopékala odkryté aspoň dalších 20-30 minut, aby byly kapusty trochu vypečené.
      Naklepání listů byl dobrý nápad, jen jsem balíčky špendlila párátky místo omotávání.
      A jedla se zbytkem rýže, což bylo se šťávou také moc dobré:)

      21.09.2012 17:14:27

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Kapustové masové závitky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.