reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kapustové kapsičky

Na kapustových kapsičkách plněných sýrem, šunkou, cibulí a bylinkovým máslem si zaručeně pocchohutnáte. Lehce stravitelné, jednoduché a dietní hlavní jídlo vás zasytí. Do nádivky můžete použít i své oblíbené koření.


  • 3,0

    466×

    2,9 466
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 527 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Postup přípravy

Kapustu si očistíme a rozebereme na jednotlivé listy. Ty oblanšírujeme a necháme okapat. Oloupeme si cibuli a najemno nasekáme. Šunku jemně nakrájíme.



V misce utřeme čerstvý sýr a vaječné žloutky. Přimícháme cibuli a šunku.



Připravíme si osušené kapustové listy na plnění. Rozložíme si všechny listy a to tak, že vždy položíme dva listy na sebe. Všechny rovnoměrně naplníme je směsí ze sýra, cibule a šunky. 2/3 bylinkového másla nakrájíme na plátky a rozložíme je na náplň.

Horkou vodou opláchneme asi 10 stebélek pažitky a závitky s nimi opatrně svážeme. Stébla se snadno trhají. Pokud tedy nemáte dostatečnou trpělivost, svažte kapsičky nejdříve kuchyňskou nití a pažitku použijte jako ozdobu.



V hrnci přivedeme k varu víno nebo bujon, vložíme tam závitky, přikryjeme pokličou a vaříme na mírném ohni přibližně 30 minut.



Po uvaření závitků slijeme vývar přes síto, vmícháme do něj rajčatový protlak, ochutíme cukrem, solí a pepřem a nakonec přidáme zbylé bylinkové máslo.



Omáčku servírujeme se závitky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kapustové kapsičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.