reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kapustová polévka po portugalsku - Caldo verde

Tradiční portugalská polévka Caldo verde je vitamínovou bombou, která v těchto dnech zahřeje i zasytí, navíc zalahodí i oku kulináře.


  • 0

    0 0
  • 35 min

Postup přípravy

V Portugalsku se k přípravě této polévky používá speciální druh zeleniny podobný kapustě, u nás bude tedy hlavní ingrediencí kapusta, dále pak brambory a dobrá, třeba i pikantní, klobása.

Brambory oloupeme a dáme vařit do vody spolu s česnekem nakrájeným na plátky. Uvařené brambory odstavíme, ponorným mixérem rozmixujeme a opět dáme na plotnu.

Mezitím si připravíme vrchní listy kapusty, které dobře omyjeme a nakrájíme na velmi tenké a delší nudličky. Ty přidáme do polévky a vaříme doměkka, přidáme také na plátky nakrájenou klobásu a podle chuti dosolíme.

Kapustovou polévku po portugalsku podáváme horkou, můžeme k ní nabízet chléb či jiný druh pečiva. Pro zajímavost můžeme zmínit, že v některých částech Portugalska je zvykem dochutit si polévku přímo na talíři trochou červeného vína.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kapustová polévka po portugalsku - Caldo verde

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.