Kapustnica

2 h 30 min | polévka | 8 porcí | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 249x
Vyzkoušejte recept na výbornou slovenskou polévku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do studené vody vložíme uzené maso, přidáme 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme, do vývaru nakrájíme kysané zelí, předem namočené sušené houby a přidáme nálevu podle chuti. Vložíme klobásy a vaříme, dokud není zelí poloměkké. Poté z polévky klobásy vyjmeme.

Na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou velkou cibuli, přidáme mouku a připravíme růžovou jíšku, když je hotová, přidáme sladkou a pálivou papriku a necháme ji v jíšce rozpustit.

Jíšku přidáme do kapustnice a asi 20 minut povaříme. 10 minut před dokončením přidáme nakrájené klobásy a maso.

Kapustnici rozdělíme do hlubokých talířů a před podáváním dozdobíme kysanou smetanou.

autor receptu:

Kapustnica

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3990 běžně 8750 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Kapustnica

Recept se nachází v 20 kuchařkách
zjirousek
Polévky 2036 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4150 receptů
Zorňafa
1. aa-1 827 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kapustnica

Přidat příspěvek k receptu Kapustnica
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept