Kapustnica

2 h 30 min | polévka | 8 porcí | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 312x
Vyzkoušejte recept na výbornou slovenskou polévku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do studené vody vložíme uzené maso, přidáme 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme, do vývaru nakrájíme kysané zelí, předem namočené sušené houby a přidáme nálevu podle chuti. Vložíme klobásy a vaříme, dokud není zelí poloměkké. Poté z polévky klobásy vyjmeme.

Na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou velkou cibuli, přidáme mouku a připravíme růžovou jíšku, když je hotová, přidáme sladkou a pálivou papriku a necháme ji v jíšce rozpustit.

Jíšku přidáme do kapustnice a asi 20 minut povaříme. 10 minut před dokončením přidáme nakrájené klobásy a maso.

Kapustnici rozdělíme do hlubokých talířů a před podáváním dozdobíme kysanou smetanou.

autor receptu:

Kapustnica

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kapustnica

Přidat příspěvek k receptu Kapustnica
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept