Kapr z Prajzské

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 1324x
Sváteční kapr s máslem, oříšky a ananasem. Recept je původně z Hlučínska.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kapra stáhneme z kůže, naporcujeme, pokapeme citronem, osolíme a opepříme. Každou porci ochutíme kořením na ryby a staročeským kořením. Porce kapra necháme odležet 24 hodin v chladničce.

Kapra vyrovnáme do pekáče, poklademe plátky z celého másla, posypeme lžící rozinek, směsí oříšků (pistáciové, lískové a kešu - dohromady tak 2 lžíce), sekanými mandlemi a nakonec navrstvíme scezenými kompotovanými kostičkami ananasu. Mírně podlijeme vodou nebo bílým vínem (asi 1 dl).

Pekáč přikryjeme a pečeme 20 minut, potom kapra dopečeme bez poklice, trvá to asi 15 minut.

Kapra z Prajzské podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší, dobrý je i s čerstvým chlebem.

veraricna autor receptu:

Kapr z Prajzské

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

Recept Kapr z Prajzské byl 23.12.2013 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
520 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kapr z Prajzské

Přidat příspěvek k receptu Kapr z Prajzské
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept