Kapr z Prajzské

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 1320x
Sváteční kapr s máslem, oříšky a ananasem. Recept je původně z Hlučínska.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kapra stáhneme z kůže, naporcujeme, pokapeme citronem, osolíme a opepříme. Každou porci ochutíme kořením na ryby a staročeským kořením. Porce kapra necháme odležet 24 hodin v chladničce.

Kapra vyrovnáme do pekáče, poklademe plátky z celého másla, posypeme lžící rozinek, směsí oříšků (pistáciové, lískové a kešu - dohromady tak 2 lžíce), sekanými mandlemi a nakonec navrstvíme scezenými kompotovanými kostičkami ananasu. Mírně podlijeme vodou nebo bílým vínem (asi 1 dl).

Pekáč přikryjeme a pečeme 20 minut, potom kapra dopečeme bez poklice, trvá to asi 15 minut.

Kapra z Prajzské podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší, dobrý je i s čerstvým chlebem.

veraricna autor receptu:

Kapr z Prajzské

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Kapr z Prajzské byl 23.12.2013 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
520 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kapr z Prajzské

Recept se nachází v 23 kuchařkách
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1928 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
Kuchařka tety Věry z Krnova
veraricna
Kuchařka tety Věry z Krnova 303 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kapr z Prajzské

Přidat příspěvek k receptu Kapr z Prajzské
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept