reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kapr ve smetanovovinné omáčce

Pečený kapr na zelenině a víně, z níž následně vykouzlíme vynikající vinnou omáčku se smetanou. Recept pro 4 osoby.


  • 3,1

    114×

    3,1 114
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Postup přípravy

Vykuchaného kapra pořádně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Do kůže uděláme zářezy a do zářezů vetřeme sůl a pepř. Z citronu vymačkáme šťávu a kapra jí pokapeme. Tymián a petrželku opereme, osušíme a polovinu vložíme do břišní dutiny kapra. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. V nádobě, v níž chceme péct rybu rozpustíme polovinu másla a zeleninu na něm podusíme. Zeleninu můžeme osmažit na pánvi,a pak ji vložit do pekáčku. Přidáme kapra, rozložíme na něj zbylé máslo, které nakrájíme na kousky. Rybu podlijeme vývarem a vínem.

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 - 40 minut. Během pečení kapra přeléváme šťávou. Že je ryba upečená poznáme, když zkusíme vtáhnou hřbetní ploutev. Pokud nepůjde, dopřejeme rybě čas. Když půjde ploutev lehce vytáhnout, je kapr hotový. Mezitím nasekáme zbytek bylinek.

Upečeného kapra opatrně přendáme do vyhřáté mísy. Omáčku se zeleninou rozmixujeme, přecedíme a přilijeme vývar. Přivedeme k varu. Smetanu smícháme se žloutkem. Vmícháme ji opatrně do omáčky, ale tu už nevaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovu šťávou.

Kapra a omáčku podáváme odděleně. Vhodnou přílohou jsou brambory a salát.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kapr ve smetanovovinné omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.