reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Kapr podle Rožmberků

Tradiční recept rožmberských pánů na přípravu Třeboňského kapra na červeném víně.


  • 4,7

    23×

    4,6 23
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Filety z kapra osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Takto připravenou porci pečeme na rozpáleném sádle kůží navrch, aby se kůže nezkroutila. Po otočení kapřího masa zmírníme oheň a na pánev přidáme hrubě nakrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájenou slaninu.

Následně přidáme med nebo cukr a zalijeme červeným vínem. Přidáme čerstvé bylinky a povaříme, aby omáčka zahoustla.

Porce filetů z kapra servirujeme na předem připravené topinky a celé přelejeme obsahem pánve, tedy včetně cibule a slaniny. Takto připravený pokrm je také možno krátce zapéct v troubě.

Recept je možno shlédnout na videu z webu Třeboňský kapr.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kapr podle Rožmberků

    Celkový počet komentářů: 1

    • drMilan
      drMilan

      Páni Rožmberci to snad dělali jak píše autor, za to každý současný kuchař by vám řekl, že ryba se peče nejprve kůží dospod, aby se propekla a byla křupavá a teprve pak se dopéká obrácena kůží nahoru. Na mou duši, fakt.

      17.12.2009 23:06:38


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kapr podle Rožmberků

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.