reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Kapr Petra Voka

Kapr špikovaný slaninou pečený na víně.


  • 4,4

    14×

    4,3 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Kapra vykucháme, dáváme pozor na žluč. Očistíme od šupin, omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Slaninu (můžeme použít i anglickou) nakrájíme na nudličky a prošpikujeme podkovy. Pak kapra potřeme česnekem utřeným se solí i paprikou.

V pekáčku rozehřejeme olej a odstavíme jej. Na olej rozložíme podkovy kapra, poklademe je kousky másla a v předehřáté troubě na 180 °C za podlévání vínem pečeme do změknutí. Ke konci pečení kapra posypeme mandlovými lupínky.

Kapra Petra Voka podáváme s vařenými brambory. Zdobíme plátkem citronu a čerstvou zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kapr Petra Voka

    Celkový počet komentářů: 2

    • káča
      káča

      Tak chystáme na oběd, ale máme jen červené víno a lískové ořísky :/ každopádně děláme vařené brambory. Snad se to podaří :)

      26.01.2013 10:48:40

    • Jiřina Adamová
      Jiřina Adamová

      kapr pana Voka

      jedla jsem ho poprvé v restauraci v Železné Rudě,vynikající gurmánský zážitek.

      18.12.2011 13:16:47


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kapr Petra Voka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.