reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kapari z lichořeřišnice větší

Recept na chutnou zdravou náhradu za pravé kapari.


  • 4,7

    47×

    4,7 47
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ocet svaříme s vodou a kořením.

Poupaty lichořeřišnice větší naplníme menší skleničky (zavařovačky) a pěkně napěchujeme. Ještě vroucím nálevem zalijeme poupata, ihned uzavřeme a krátce sterilujeme, aby se poupata nerozvařila, stačí 15 minut.

Kapari z lichořeřišnice větší podáváme jako výbornou chuťovku nebo oblohu k různým jídlům. Abychom nasbírali potřebné množství poupat k zavaření, je možné v průběhu sběru poupata zamrazovat a poté použít.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kapari z lichořeřišnice větší

    Celkový počet komentářů: 3
    • Erich
      Erich

      Kapari z lichořeřišnice

      Mimo ještě zelených semen používám i nerozvinuté pupeny. Možno plnit do lahviček postupně, měly by být potopené. Nic nesterilizuji, zaleju octem a přidám lžičku kuchyňské soli. Je vhodné je spotřebovat do max 2 let, pak začínají být příliš měkké. Používám lahvičky s umělohmotovými uzávěry, nebo celofán. Lahvičky nemusí dokonale těsnit.

      16.09.2016 20:37:33

    • olda
      olda

      já to dělám ze zelených semen,bývají 3 u sebe a můžu doporučit

      30.09.2013 03:46:48

      • Marie
        Marie

        tak to určitě vyzkouším, děkuji za nápad

        30.09.2013 17:41:54


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Kapari z lichořeřišnice větší

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.