reklama
hledat uživatel
       

Kapama

Kapama je pokrm bývalé jugoslávské kuchyně. Vaří se v různých variacích - s vepřovým, jehněčím, ale i kuřecím masem. Vyžaduje dobrý hrnec, nejlépe keramický nebo římský, aby vydržel pečení v troubě.


  • 5,0

    5 1
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme a osmahneme krátce na sádle nebo oleji. Rajčata s paprikami a větší cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Klobásku nakrájíme na kousky.

Vrstvu zeleniny dáme na dno kameninového hrnce, na zeleninu poklademe maso a klobásku, poprášíme mletou paprikou. Další vrstvu tvoří zelenina a na ni přijde nastrouhaný či na kousky nakrájený balkánský sýr. Poslední vrstvy tvoří maso a zelenina.

Kapamu v hrnci podlijeme trochou vody nebo vývaru, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby, kde vše dusíme zhruba 90 minut, nebo dokud není maso měkké. Těsně před koncem na horní vrstvu rozklepneme vejce na volská oka a necháme krátce dopéct.

Kapama je velmi chutný a sytý pokrm.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kapama

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.