Kandovaný zázvor

2 hod | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 10628x
Recept na kandovaný zázvor, zdravou pochoutku do zimních měsíců.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky, zalijeme vodou a ponořené zázvorové plátky vaříme zakryté pokličkou asi 10 minut. Vodu slijeme a můžeme ji použít na zázvorový čaj. V čisté vodě vaříme zázvor opět dalších 10 minut. Opakujeme asi 4x, aby se zmírnila štiplavá chuť zázvoru.

Při posledním vaření plátků zázvoru necháme hladinu vody jen těsně nad posledními plátky a přidáme přibližně stejné množství cukru jako jsme měli zázvoru. Po 20 - 30 minutách vaření s občasným mícháním by se měla odpařit voda a zůstat jen hustý sirup s kousky zázvoru. Zázvor od sebe oddělíme a necháme zaschnout i několik hodin. Poté můžeme kandovaný zázvor ještě obalit v krupicovém cukru.

Kandovaný zázvor podáváme jako výbornou a zdravou pochoutku.

autor receptu:

Kandovaný zázvor

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kandovaný zázvor

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kandovaný zázvor
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept