reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kančí žebro na klasický způsob

Recept na klasicky pečené kančí žebro.


  • 4,7

    32×

    4,7 32
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Kančí žebro omyjeme a usušíme. Nasolíme je, popepříme a posypeme kmínem. Uzený bok si nakrájíme asi na půl centimetrové plátky.

Z jedné i druhé strany žebro obložíme plátky cibule, česneku a slaniny nebo uzeného boku. Je to náročné, protože ingrediencí je moc a žebro nemá rovný povrch. Pomůžeme si tedy párátky, jimiž přichytáváme vše k masu. Můžeme využít i silnější nitě a žebro obvázat. Vše vložíme do zapékací mísy a přikryjeme. Žebro necháme asi 2 hodiny odležet v lednici. Poté je vyjmeme, podlijeme trochou vody a přikryté pozvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi jednu hodinu. Pokud nemáte zapékací mísu s víkem, použijte alobal.

Pak dáme pryč poklici nebo alobal a pozvolna pečeme ještě další hodinu odkryté, aby se nám bok nebo slanina pořádně vypekly a dostaly křupavou kůrčičku.

Kančí žebro na klasický způsob podáváme samozřejmě klasicky. S knedlíkem a se zelím nebo jak má kdo rád.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kančí žebro na klasický způsob

    Celkový počet komentářů: 4
    • Květa
      Květa

      Chutnalo nám všem! Jednoduchý a moc dobrý recept, k tomu bramborový knedlík a špenát - fakt si celá rodina pomlaskávala. Nechala jsem to na volno jako kopretinazdenka a pekla nejdřív 2 hodky na 120 st. přikryté pak ještě 2 na 180. Cibuli a slaninu jsme nechali na větší kusy, česnek na plátky, zlehýnka zahuštěno Tapiokovým škrobem.

      30.01.2016 15:35:31

    • konecnal121
      konecnal121

      Komentář k receptu Kančí žebro na klasický způsob

      Výborné

      18.01.2015 22:42:42

    • Milan
      Milan

      Protože mě recept zaujal svou jednoduchostí, pustil jsem se do jeho přípravy. To, co se zdá býti problémem, tedy uspořádání ingrediencí k sobě, jsem vyřešil jednoduše. Na prkýnko jsem položil všemi ingrediencemi posypané žebro, na něj pak nakladl cibuli na kolečka, na to uzený bůček, znovu cibuli, pak opět připravené žebro, atd, až do vyčerpání žeber. Vše jsem pak svisle velice jednoduše propíchl dlouhými grilovacími jehlami (třeba jen pletacími dráty) aby vše drželo pohromadě a pěkně ovázal potrav. provázkem (silnější nití) a utáhl, aby, až to položím na bok do polohy pro pečení, se nevysypala cibule. Pak už všechno šlo jedna báseň pěkně podle receptu. Výsledek znamenitý a kdo nemá kančí žebra, ať tak upeče vepřová, třeba doma připravená z nízkého bůčku. Dobrou chuť!

      14.10.2014 12:40:25


    • kopretinazdenka
      kopretinazdenka

      chutné jídlo

      Kdo nejedl, pochybil. Jenom jsem se nepokoušela přišít slaninu na žebírka. Volně položená se také ingrediencemi zapojila do procesu pečení a pro jistotu, protože rádi vše měkké, jsem přidala ještě půl hodinu. Maso se rozpadalo na vlákénka. Byla to mňamka. Škoda, že se mi nevejdou divočáci na výkrm na zahrádku. Všem doporučuju.

      26.01.2014 20:09:15


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Kančí žebro na klasický způsob

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.