reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kančí roláda plněná ořechovou nádivkou

Recept na velmi dobrou kančí roládu plněnou ořechovou nádivkou. Podáváme na zeleninových lasagních.


  • 3,0

    3 2
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Příprava kančí rolády



Kančí hřbet si očistíme, rozbalíme na tenký plát, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na fresh fólii. Nakrájíme veku nebo starší pečivo na kostičky, přidáme rozemleté ořechy, žloutky, z bílků našlehaný sníh, smetanu a nasekané čerstvé bylinky. Nádivku osolíme a opepříme, lehce promícháme a namačkáme na maso. Poté plát masa s nádivkou stočíme jako roládu za pomoci fólie. Svážeme kolem dokola provázkem, popř. obalíme alobalem a patřičně stáhneme.

Roládu pečeme přikrytou a podlitou vodou na 120 stupňů zhruba hodinu a půl, poté ji zkusíme propíchnout špejlí, dle potřeby dopékáme.

Zeleninové lasagne



Lilek, mrkev a cuketu si nakrájíme na tenké, asi 2mm plátky, připravíme si bešamel. Zpěníme máslo v hrnci, orestujeme na něm hladkou mouku, zalijeme mlékem. Přidáme sůl, pepř. Lehce provaříme do konzistence omáčky.

Do pečící misky klademe vrstvy zeleniny, vždy každou vrstvu osolíme, opeříme, posypeme bylinkami, nastrouhaným parmazánem a přelijeme bešamelem. Opakujeme, až se nám miska zaplní ze 2/3. Vršek pokapeme olivovým olejem a dáme péct spolu s masem, dokud nám zelenina nezměkne a nezezlátne.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kančí roláda plněná ořechovou nádivkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.