reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kančí panenka v parním hrnci

Recept na kančí marinované maso s bramborem a zeleninou.


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Kančí panenku nebo jakékoliv libové maso odblaníme, nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme.

Připravíme si marinádu. Do misky prolisujeme česnek, dáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku nebo petrželku, nakrájenou papriku, worcesterovou omáčku, kmín, pepř a černé pivo. Do marinády naložíme maso alespoň na dvě hodiny, ale nejlépe přes noc.

Do parního hrnce nalijeme vodu až po rysku. Do spodního hrnce narovnáme maso i s nakrájenými paprikami, do prostředního hrnce dáme osolené brambory nakrájené na kolečka, společně s mrkví taktéž nakrájenou na kolečka. Máme-li ještě třetí hrnec, nenecháme ho zahálet a dáme do něho jakoukoliv očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu. Nastavíme čas na 40 minut.

Po uplynutí tohoto času odstavíme hrnce s brambory a zeleninou stranou a maso necháme pařit ještě 20 minut. Vše potom necháme ještě 5 minut prohřát.

Odpařenou vodu ze sběrné nádoby použijeme jako vývar na polévku nebo omáčku. Tu připravíme na sporáku, jak jsme zvyklí. Mohu vás ubezpečit, že takový vývar, jaký se udělá v parním hrnci, nikde jinde nezískáte.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kančí panenka v parním hrnci

    Celkový počet komentářů: 3
    • rimalov
      rimalov

      parný hrnec

      Pod stromeček jsem dostala parný hrnec a ted sháním recepty ale většinou sem nepochodila tak jsem ráda že mám aspon tenhle recept

      26.12.2016 09:44:44

    • nedka
      nedka

      Nezapomeň!

      Že vodu, která zůstane ve sběrné nádobě můžeš použít na polévku, nebo omáčku, že brambory a zeleninu si napřed trošku víc osol předem v nějaké nádobě zvlášť a že knedlíky vařené v páře nemají chybu.

      05.01.2012 09:32:36

    • VĚRA
      VĚRA

      Moc dobré,letos nám ježíšek nadělil hrnec tak vaříme zdravě a chutně Věra

      04.01.2012 17:50:31



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Kančí panenka v parním hrnci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.