reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kančí kýta se šípkovou omáčkou podle norem

Klasický recept připomínající film Slavnosti sněženek.


  • 3,8

    16×

    3,7 16
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kolečka.

Na polovičním množství tuku osmažíme zeleninu a cibuli, vše nakrájené na kolečka. Dále opečeme maso, podlijeme vodou, přidáme divoké koření (celý pepř, bobkový list, nové koření), tymián, kolečka citronu, sůl, ocet a pod pokličkou dusíme doměkka.

Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou ze zbytku tuku a hladké mouky, přidáme podle chuti skořici, šípkovou marmeládu, cukr a omáčku naředíme horkou vodou nebo vývarem tak, aby byla řídká a zhoustla delším provařením. Průběžně dochucujeme, dobře provařenou omáčku přecedíme, vlijeme víno a necháme přejít varem.

Kančí kýtu se šípkovou omáčkou podle norem podáváme s knedlíky. Dobré provaření je důležité u všech omáček, na to se často zapomíná.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kančí kýta se šípkovou omáčkou podle norem

    Celkový počet komentářů: 9
    • Martina
      Martina

      Kančí kýta se šípkovou omáčkou, Houskovými Knedlíky, Hlávkový salát

      Nevíte někdo prosím jak mám postupovat při Servisu tohoto Hlavního chodu ?

      04.04.2018 19:03:46

      • lumik
        lumik

        Re: Kančí kýta se šípkovou omáčkou, Houskovými Knedlíky, Hlávkový salát

        já maso přeliji omáčkou a přidám knedlíky,případně můžete knedlíky podávat zvlášť na míse

        05.04.2018 09:30:33

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Kančí kýta se šípkovou omáčkou podle norem

      minulou neděli jsme si dali v restauraci Hájenka v Kersku divočáka se šípkovou omáčkou,bylo to výborné a potěšilo mne,že chutí se to od našeho receptu téměř nelišilo,Hájenku všem doporučuji

      27.06.2015 10:45:55


    • Andrea H.
      Andrea H.

      Komentář k receptu Kančí kýta se šípkovou omáčkou podle norem

      Sice je to blbě nazvané, podle norem to moc chuťové buňky nenaláká, ale je to podle mě konečně klasika, kde je všechno tak jak tam má být, bezva! Hned to vyzkouším.

      06.02.2015 09:11:12

      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Kančí kýta se šípkovou omáčkou podle norem

        ale ten recept je opravdu podle norem teplé kuchyně,ale jako u všeho i u vaření záleží na lidech a poctivé práci,to zní také blbě až uvědoměle což? Ale normy by měly platit stále,třeba podle šéfkuchaře Dejte vědět jak vám chutnalo,mi tuto úpravu máme nejraději.

        06.02.2015 11:01:13

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Kančí kýta se šípkovou omáčkou podle norem

      na jiřího viktora jsem si vzpoměla dnes ,kdy v televizi mluvili o špekáčcích a o tom jaká byla škoda,když zrušili na špekáčky normy,také si někdo myslel,že norem není třeba

      23.05.2014 17:09:12

    • lumik
      lumik

      vždy a všude záleží na tom kdo a jak vaří,i spousta dnešních receptů je nic moc,ale proč haníte co neznáte?když někdy koukám na Ano,šéfe a vidím co se dnes někde vaří,někde neznají ani poctivý hovězí vývar také žasnu

      26.02.2013 09:10:14

    • Jiří Viktor k.
      Jiří Viktor k.

      Proč,zrovna podle norem,to se vařívávalo,fuj!Zaplať že už normy nejsou!

      26.02.2013 07:05:57

      • Rym
        Rym

        Díky bohu se stále vaří podle norem. jak v klasických hospodách tak i v hotelech. Buď originální receptury nebo upravené dle kuchaře. Ale na každé jídlo musí být receptura. Nejde to tam házet hlava nehlava.

        16.12.2013 20:38:57


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Kančí kýta se šípkovou omáčkou podle norem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.