Maso opláchneme, zbavíme tuku a blan. Dobře osolíme a na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme, poté vyndáme a dáme stranou. Ve výpeku orestujeme kostky slaniny, přidáme cibuli a smažíme dorůžova, poté přidáme mletou sladkou papriku a zalijeme vývarem. Vložíme zpět maso, celý pepř, snítku tymiánu či rozmarýnu a přiklopíme poklicí. Kančí kýtu necháme dusit doměkka. Podle potřeby podléváme, maso obrátíme.
Poté maso vyndáme, šťávu necháme vydusit, zaprášíme moukou, osmahneme a dobře povaříme, šťávu poté přecedíme.
Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony na plátky, na kousku másla je podusíme se solí a kmínem. Maso a podušené žampiony pak vložíme zpět do hotové omáčky a ještě krátce povaříme.
Kančí kýtu na žampionech servírujeme s bramborovými plackami nebo s bramboráčky, ale hodí se různé další typy příloh - třeba
karlovarský knedlík, bramborové pyré, rýže,
grilovaná zelenina apod.