reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kančí kýta na víně

Vyzkoušejte recept na špikovanou kančí kýtu dušenou na víně. Pokrm podáváme jako hlavní chod při slavnostních příležitostech.


  • 4,5

    48×

    4,5 48
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Postup přípravy

Kančí kýtu očistíme, prošpikujeme uzenou slaninou, osolíme a opepříme. Celer, mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše vložíme do jednoho hrnce, přidáme nové koření, celý černý pepř, bobkový list, jalovec a snítku rozmarýnu, přelijeme vínem.Takto naložené maso necháme do druhého dne, ale klidně až 2 dny v chladu odležet.

Pak maso vyjmeme z marinády a osušíme ubrouskem. Nálev scedíme přes síto a odložíme stranou. Ve větším hrnci na rozpáleném oleji s kouskem másla opečeme kýtu ze všech stran do hněda. Kančí kýtu vyjmeme a na výpeku orestujeme scezenou zeleninu i s kořením. Přidáme třtinový cukr, vmícháme rajský protlak a ještě krátce (asi 1 minutu) restujeme. Pak do hrnce vrátíme opečené maso, přilijeme nálev a zakryté zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme maso podlévat malým množstvím vývaru. Měkké kančí maso nakrájíme na plátky a vývar se zeleninou propasírujeme do hladka. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zjemníme lžící másla.

Plátky kančí kýty na víně rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kančí kýta na víně

    Celkový počet komentářů: 5
    • Jan
      Jan

      Komentář k receptu Kančí kýta na víně

      Skvělý recept.

      18.03.2018 23:36:39

    • Rostislav
      Rostislav

      Výborné jídlo, stačí se držet přesně postupu a i pan Kadleček zjistí, že se maso se zeleninou dusí doměkka.

      31.12.2017 09:15:10

    • Alena
      Alena

      Komentář k receptu Kančí kýta na víně

      Úžasná dobrota. Dělala jsem přesně podle receptu, jen místo na plotně jsem pomalu pekla v troubě. Bylo to lepší než svíčková, což bych bez smetany nečekala. S dobrou rýží to nemělo chybu. Díky za recept.

      19.11.2017 15:08:26


    • Josef Kadleček
      Josef Kadleček

      Komentář k receptu Kančí kýta na víně

      Zdravím,
      inu 2kg jen tak povrchově " opéct " a pak " orestovat " zeleninu na kostičky na pasírování? To jsou mi ale věci! A kdy bude maso celkově propečené a zelenina změklá natolik, aby se dala propasírovat? To se stane samo od sebe?
      Ta pětka s hvězdičkou od Libchena sedí jak zadek na hrnec.

      24.09.2017 09:14:41

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Kančí kýta na víně

      Dobrý deň,
      veľmi krásny recept z diviačieho stehna na víne. 5*
      srdečne blahoželám :-)

      31.12.2015 17:51:08


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Kančí kýta na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.