reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kančí kýta na víně

Vyzkoušejte recept na špikovanou kančí kýtu dušenou na víně. Pokrm podáváme jako hlavní chod při slavnostních příležitostech.


  • 4,5

    45×

    4,4 45
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Kančí kýtu očistíme, prošpikujeme uzenou slaninou, osolíme a opepříme. Celer, mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše vložíme do jednoho hrnce, přidáme nové koření, celý černý pepř, bobkový list, jalovec a snítku rozmarýnu, přelijeme vínem.Takto naložené maso necháme do druhého dne, ale klidně až 2 dny v chladu odležet.

Pak maso vyjmeme z marinády a osušíme ubrouskem. Nálev scedíme přes síto a odložíme stranou. Ve větším hrnci na rozpáleném oleji s kouskem másla opečeme kýtu ze všech stran do hněda. Kančí kýtu vyjmeme a na výpeku orestujeme scezenou zeleninu i s kořením. Přidáme třtinový cukr, vmícháme rajský protlak a ještě krátce (asi 1 minutu) restujeme. Pak do hrnce vrátíme opečené maso, přilijeme nálev a zakryté zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme maso podlévat malým množstvím vývaru. Měkké kančí maso nakrájíme na plátky a vývar se zeleninou propasírujeme do hladka. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zjemníme lžící másla.

Plátky kančí kýty na víně rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kančí kýta na víně

    Celkový počet komentářů: 5
    • Jan
      Jan

      Komentář k receptu Kančí kýta na víně

      Skvělý recept.

      18.03.2018 23:36:39

    • Rostislav
      Rostislav

      Výborné jídlo, stačí se držet přesně postupu a i pan Kadleček zjistí, že se maso se zeleninou dusí doměkka.

      31.12.2017 09:15:10

    • Alena
      Alena

      Komentář k receptu Kančí kýta na víně

      Úžasná dobrota. Dělala jsem přesně podle receptu, jen místo na plotně jsem pomalu pekla v troubě. Bylo to lepší než svíčková, což bych bez smetany nečekala. S dobrou rýží to nemělo chybu. Díky za recept.

      19.11.2017 15:08:26


    • Josef Kadleček
      Josef Kadleček

      Komentář k receptu Kančí kýta na víně

      Zdravím,
      inu 2kg jen tak povrchově " opéct " a pak " orestovat " zeleninu na kostičky na pasírování? To jsou mi ale věci! A kdy bude maso celkově propečené a zelenina změklá natolik, aby se dala propasírovat? To se stane samo od sebe?
      Ta pětka s hvězdičkou od Libchena sedí jak zadek na hrnec.

      24.09.2017 09:14:41

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Kančí kýta na víně

      Dobrý deň,
      veľmi krásny recept z diviačieho stehna na víne. 5*
      srdečne blahoželám :-)

      31.12.2015 17:51:08


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Kančí kýta na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.