reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kančí kýta na smetaně

Vyzkoušejte domácí recept na přípravu kančí kýty se smetanovou omačkou. Pokrm podáváme jako hlavní chod s kynutým houskovým knedlíkem, nakládanými brusinkami a šlehanou smetanou.


  • 4,5

    46×

    4,4 46
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 711 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

Kančí kýtu očistíme a osolíme. V kastrůlku zahřejeme asi 3 lžíce oleje se 2 lžícemi másla, přidáme všechno koření (kuličky jalovce, nového koření a pepře, bobkový list, hřebíček a tymián) a vše zvolna za stálého míchání restujeme, dokud se chutě a vůně neuvolní. Do této směsi naložíme kančí kýtu, zakapeme citronovou a pomerančovou šťávou a necháme asi jeden den odležet, nejméně však přes noc. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme a ponecháme v celku.

Anglickou slaninu necháme vyškvařit na malém množství oleje dorůžova. Pak kousky slaniny vyjmeme a na rozpáleném tuku zprudka opečeme kančí kýtu ze všech stran do zlatohnědé barvy. Opečenou kýtu vyndáme a na výpeku orestujeme cibuli dorůžova. K opečené cibuli vrátíme maso, přidáme kořenovou zeleninu a veškeré koření s nálevem ve kterém se kýta marinovala. Vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Měkkou kančí kýtu vyjmeme a z vývaru a odstraníme kousky koření. Vývar se zeleninou rozmixujeme a podle potřeby omáčku zjemníme a zahustíme smetanou promíchanou s hladkou moukou. Smetanovou omáčku dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

Kančí kýtu nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce a přelijeme smetanovou omáčkou a ozdobíme šlehačkou, brusinkami a plátkem citronu. Vhodnou přílohou ke kančí kýtě na smetaně jsou houskové knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kančí kýta na smetaně

    Celkový počet komentářů: 2

    • gaba7
      gaba7

      Vyborny recept

      Dnes jsem uvarila a byla jsem maximalne spokojena. Dekuji za recept a hned si ho ukladam.

      28.12.2018 13:29:03

    • gaba7
      gaba7

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      28.12.2018 13:25:03


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kančí kýta na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.