reklama
hledat uživatel
       

Kančí gulášek

Guláš z kančí krkovičky, trochu ozvláštněný.


  • 4,7

    58×

    4,7 58
  • 2 h 30 min

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Předesílám, že příprava trvá déle, v jednom konkrétním případě se mi natáhla až na 4 hodiny.

Maso z krkovice nakrájíme na kostky. Z kosti, kořenové zeleniny, bobkového listu a nového koření uvaříme vývar. Pokud nemáme originál kost, můžeme použít náhradou kost hovězí, v nouzi vývar z kostky. Maso naložíme den předem do marinády z oleje, česneku a koření divočina.

Na sádle osmahneme na kostičky nakrájený špek, cibuli, pak vložíme maso. Necháme zatáhnout, zasypeme červenou paprikou, rychle osmahneme a podlijeme vývarem. Nyní nastává doba dlouhého dušení a podlévání. V jeho průběhu podlijeme též dvakrát dobrým červeným vínem.

Vedle v hrnci osmažíme na másle trojboj, tedy na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Podlijeme vodou a zvolna vaříme. Až je zelenina měkká, propasírujeme přes síto a vložíme k masu ve chvíli, když už je takřka hotové. Kančí gulášek zvolna povaříme, přidáme skleničku brusinkového kompotu, dohuštění většinou není třeba, rozvařená cibulka a vložka z propasírované zeleniny to obstará, pokud by to bylo málo, použijeme trochu mouky, pak ale musíme ještě nějakou dobu povařit.

Na závěr přidáme do kančího guláše citronové máslo: Ve lžíci rozpuštěného másla osmažíme tři kolečka citronu, po vyjmutí ochucené máslo vlijeme do guláše. Kančí gulášek dochutíme solí a je možné i něčím ostřejším, to je na každém.

Kančí gulášek podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kančí gulášek

    Celkový počet komentářů: 11
    • Jarda
      Jarda

      Komentář k receptu Kančí gulášek

      Dobrý !

      25.07.2016 01:21:13

    • RAM
      RAM

      Kančí gulášek

      Výborný recept, lovím černou zvěř často, a tak jsem rád, že jjsem narazil na tento recept. Dodržel jsem přesně ingredience, jen jsem měl skoro 3 kg masa, tak jsem navýšil ingredience a použil největší hrnec :-).
      Vše O.K. - jednu láhev červeného jsem tam nalil a druhou vypil :-).
      Citrónové máslo - paráda.
      Všem doporučuji,
      RAM.

      20.10.2015 15:03:04

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Kančí gulášek

      Skvělý recept. Skvělý guláš.

      31.07.2015 13:33:58


    • Šeckofka
      Šeckofka

      NEUVERITELNE

      Najit takovyto recept mezi salvou kancich gulasu neni vubec jednoduche a priprava je jeste narocnejsi. Jedine co jsem pozmenila jelikoz nebyl brusinkovy kompot, ze jsem susene brusinky rozmixovala v cca 2dcl. c.vina a nechala je louhovat. Pridala jsem je i s vinem na posledni podlevani. Dodrzela jsem citronove maslo a cely postup. Od nynejska jsem vyhlasena kucharka. Nikdo takovyto recept nejedl a vsichni meli boule za usima. Dekuji....dekuji zs takoveto skvosty :-)

      30.04.2015 21:15:13

    • Michaela
      Michaela

      Komentář k receptu Kančí gulášek

      Naprosto dokonalý recept. Celé rodině gulášek moc chutnal!

      27.03.2015 10:40:44

    • Tvrzka
      Tvrzka

      Komentář k receptu Kančí gulášek

      Držela jsem se přesně receptu, jen jsem vynechala máslo s citronem. ÚŽASNÝ RECEPT. Pokud se zase dostanu ke kančímu masu, určitě si dáme repete.

      25.01.2015 09:10:27

    • Michal
      Michal

      Super recept, dělal jsem z plecka a krkovice, místo vína jsem dal trochu černého piva a jalovec. Moc dobrý

      11.02.2012 12:58:33

    • Petr
      Petr

      Guláš chutnal výborně i bez brusinek a citronového másla :)

      29.12.2011 16:20:08

    • danca-marti
      danca-marti

      Výborný gulášek

      Taky povedený recept. Moc jsme si pochutnali.

      07.06.2011 19:16:29

    • tauchman
      tauchman

      moc dobry!!!

      27.04.2011 00:14:56


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kančí gulášek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.