Kančí guláš s hříbky

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2289x
Jednoduchý recept na zvěřinový guláš.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Větší mrkev očistíme a nakrájíme na jemno. Kančí maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Hříbky očístíme a nakrájíme na kousky.

Na másle osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a jednu mrkev, přidáme očištěné a na větší kousky nakrájené maso a necháme zatáhnout, zaprášíme lžící mouky a zalijeme 400 ml vody. Poté vložíme koření (bobkový list, nové koření, celý černý pepř, jalovec, mletý kmín, sladkou mletou papriku, majoránku). Zakryjeme a na středním plameni vaříme asi 20 minut. Občas zamícháme, ať se maso nepřipaluje.

Jakmile se voda částečně odpaří, zalijeme 2 nebo 3 naběračkami vývaru. Vývar použijeme nejlépe hovězí, ale může být i kuřecí. Dále přidáme 3 lžíce kvalitního rajského protlaku a 2 hrsti hříbků. Můžeme dochutit lžící octa. Za občasného míchání vaříme, dokud maso není měkké. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Kančí guláš s hříbky podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.

autor receptu:

Kančí guláš s hříbky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kančí guláš s hříbky

Přidat příspěvek k receptu Kančí guláš s hříbky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept