Tato zeleninovo-vaječná omeleta může být podávána jako vydatná snídaně, ale i lehčí večeře. Vděčný recept, který si jistě najde místo ve vaší kuchařce.
8 ks | vejce |
2 ks | cibule |
200 g | brokolice |
200 g | žampiony |
2 ks | paprika červená |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
mletá sladká paprika | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Cibuli, brokolici, žampiony a papriky očistíme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu orestujeme na rozehřáté pánvi s olejem.
Mezitím si rozšleháme vejce, nejlépe v mixéru. Ochutíme je solí, prolisovaným česnekem, pepřem a mletou paprikou. Jakmile zelenina a houby na pánvi změknou, zalijeme je rozšlehanými vejci a omeletu necháme dobře propéct. Vejce nemícháme.
Uděláme takto jednu velkou omeletu, kterou na talíři naporcujeme, ale můžeme připravit i 4 omelety tenké, pokud si s tím dáme práci.
Hotovou kanadskou omeletu opatrně přeložíme na talíř, rozkrojíme a ihned podáváme. Kanadskou omeletu můžeme doplnit čerstvým pečivem.
Foto: Shutterstock.com
Nechte se rozmazlovat: 8 tipů na snídani do postele
Kdy jindy si dopřát bohatou a vydatnou snídani než o víkendu! Máme pro vás skvělé tipy na sladké i slané snídaně, které udělají radost nejen vám, ale i drahé polovičce.
Znáte všechny způsoby vaření a přípravy vajec?
Vajíčka patří díky své vysoké nutriční hodnotě k nejvýživnějším potravinám a byla by chyba je z jídelníčku vyřazovat. Vejce obsahují vitamíny, lehce stravitelné bílkoviny, nerostné soli, vápník, fosfor, železo, hořčík, draslík, síru a chlor. Samozřejmě je tu také obávaný cholesterol, obsažený ve značné míře ve vaječném žloutku. Výzkum však ukázal, že to s tímto „špatným cholesterolem“ nebude tak horké a odborníci dnes vejce spíše doporučují.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena