reklama
hledat uživatel
       

Kalja

Recept na tradiční bosenské jídlo. Nejlépe je použít jehněčí nebo telecí maso, já uvádím recept z vepřového, protože je levnější a jehněčí s telecím nejsou téměř k dostání.


  • 5,0

    5 1
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Středně velké zelí bez kořene nakrájíme na větší kusy a spaříme ve vroucí osolené vodě. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Mrkev s paprikou očistíme a nakrájíme na hranolky.

Maso zprudka osmahneme na pánvi s trochou oleje. Jakmile maso zhnědne, přidáme cibulku. Po 2 minutách přidáme na hranolky nakrájenou mrkev a papriku, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme alespoň 60 minut. Pokud je potřeba, přidáváme vodu nebo vývar. V polovině vaření přidáme kořenící směs, spařené zelí a promícháme. V hrníčku rozmícháme rajský protlak s utřeným česnekem a tuto směs 10 minut před koncem vaření vmícháme k zelí.

Kalja nejlépe chutná s vařenými brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kalja

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.