reklama
hledat uživatel
       

Kaki štrúdl

Klasický štrúdl, ale se zajímavou chutí ovoce kaki. Výborný recept!


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme máslo, nasypeme strouhanku a za stálého míchání ji asi 3 minuty smažíme dozlatova. Odstavíme z plotýnky. Ovoce kaki oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na kostičky do větší misky. Pak k němu přisypeme skořicový cukr a případně rozinky nebo nasekané vlašské ořechy. Ochutnáme a podle potřeby přidáme cukr. Zapneme troubu na 180 °C.

Teprve potom vytáhneme těsto z lednice - bude se nám s ním lépe pracovat. Těsto rozdělíme na dvě části a na pomoučněném válu každou část rozválíme do obdélníkového tvaru. Na těsto rozprostřeme osmahnutou strouhanku. Poté hotovou směs ovoce kaki rozdělíme na připravená rozválená těsta se strouhankou tak, aby kaki nesahalo úplně do krajů - na každé straně by měly zbýt aspoň dva centimetry volného těsta. Těsto i s náplní opatrně zavineme, okraje stiskneme k sobě a ohneme dolů.

Závin s kaki přesuneme na plech tak, aby spoj zůstal vespod. Stejně zpracujeme i druhou polovinu těsta. Do hrnečku rozklepneme vejce a mašlovačkou dobře promícháme. Pak jím potřeme oba záviny a dáme je zhruba na čtvrt hodiny do trouby. Na vychladlý štrúdl můžeme ještě ušlehat šlehačku s troškou moučkového cukru.

Kaki štrúdl podáváme nakrájený, lehce pocukrovaný a s kopečkem šlehačky navrchu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kaki štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.