Nepečené vánoční cukroví, které vždy ozdobí sváteční stůl a získá si oblibu svou jednoduchostí.
těsto | |
---|---|
30 g | cukr |
0.5 kostky | máslo |
1 lžíce | rum |
5 lžic | kakao |
2 lžíce | voda |
1 hrst | ořechy |
2 balení | piškoty |
0.5 konzervy | kondenzované mléko |
na ozdobu | |
1 balíček | mandle |
Připravíme si klasické těsto, jaké lze použít třeba i na oblíbené včelí úly. Piškoty umeleme, přidáme cukr, máslo, kondenzované mléko, kakao, trochu rumu a teplé vody. Můžeme přidat ještě nasekané ořechy či kandované ovoce, k přípravě tohoto druhu cukroví se fantazii meze nekladou a hodí se sem takřka cokoliv, co máme rádi. Vše smícháme, až nám vznikne těsto správné a nelepící se konzistence. Z těsta vyválíme užší válečky, které necháme nějakou dobu ztuhnout v lednici, stačí cca hodinu. Poté kakaové salámky krájíme na širší kolečka, do kterých v našem případě ještě vmáčkneme půlku spařené a oloupané mandle. Plátky kakaového salámu s mandličkou klademe do úhledné řady na tác k ostatnímu cukroví.
Kudy do čokoládového nebe? Zkuste vánoční nepečené domácí lanýže!
Že znáte lanýže pouze jako drahé houby? Tak zkuste ty naše! Jsou z čokolády a lanýže připomínají svým vzhledem. Obě varianty – sametově čokoládová nebo krémové oříšková – jsou velmi chutné a hned hotové!
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena