Kakaový korpus

35 min | moučník | česká kuchyně | recept zobrazen: 11734x
Recept na jednoduchý korpus na dort, který plníme podle chuti.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Na formu o průměru 24 cm potřebujeme 6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 6 lžic cukru, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce oleje a 2 lžíce hořkého kakaa.

Troubu zapneme na 175 °C.

Mouku, prášek do pečiva a kakao prosejeme do mísy. Oddělíme od sebe žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr. Po jednom do směsi všleháme žloutky a olej, nakonec přisypeme také moučnou směs.

Těsto nalijeme do vymazané nebo pečicím papírem vyložené dortové formy a pečeme asi 20 minut. Hotový korpus poznáme podle toho, že při zapíchnutí špejle do středu těsta ji vyndáme úplně suchou.

Korpus vyjmeme z trouby a počkáme, až vychladne. Následně uprostřed rozřízneme a plníme. Náplň i zdobení je na naší chuti a fantazii. U nás doma nejvíc letí pařížská šlehačka. Pokud chceme korpus světlý, stačí vynechat kakao, případně do těsta přidat vanilkový cukr.

Na přípravu korpusu uvádím 35 minut, to počítám jen na korpus, zdobení přípravu samozřejmě prodlouží.

Jarda213 autor receptu:

Kakaový korpus

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

4,6
skvělý recept
13 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kakaový korpus

Přidat příspěvek k receptu Kakaový korpus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept