Připravíme si kakaové těsto na korpus. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky v míse vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a přilijeme vlažnou vodu. Po částech do těsta zašleháváme prosáté mouky s práškem do pečiva, až nám vznikne velmi hutné těsto. K těstu nezapomeneme přisypat prosáté kakao a podle potřeby můžeme ještě maličko přidat vody či másla, kdyby se nám těsto zdálo až příliš hutné. Nakonec do těsta opatrně vmícháme i našlehaný bílkový sníh.
Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané formy s odnímatelným okrajem. Použijeme formu o průměru 22 - 26 cm. Kakaový korpus na dort pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, záleží na typu trouby. Pokud do těsta zapíchneme špejli a zůstane suchá, máme hotovo. Korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Během pečení si připravíme krém. Tvaroh společně s medem a kakaem promícháme a zjemníme ušlehanou smetanou. Máme-li rádi sladší, můžeme více přisladit. Krém necháme odpočinout chvíli v lednici.
Kakaový korpus na dort ostrým nožem prokrojíme na 2 - 3 pláty, záleží, jak velkou formu jsme použili. První plát potřeme silnou vrstvou krému a uhladíme, poklademe další plát a potřeme zbytkem krému, případně ještě jednou opakujeme. Vrch dortu posypeme prosátým kakaem.
Kakaový dort s tvarohovým krémem necháme v lednici ztuhnout. Dort nakrájíme na 8 trojúhelníčků a podáváme ke kávě.