reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kakaový dort Baileys

Sváteční recept na kakaový dort s broskvovým džemem, smetanovým krémem s likérem Baileys a čokoládovými hoblinkami.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

náplň

podle chuti

podle potřeby

těsto



Postup přípravy

Na piškotový korpus jsem použila recept od paní Dášeny, který najdete pod tímto odkazem Výborné piškotové těsto. V receptu jsem přidala kakao a ubrala tedy trochu mouky, navíc jsem ještě přidala půl balíčku kypřicího prášku.

Žloutky oddělíme od bílků. Bílky šleháme, a když se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí. Do pěny potom zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme opatrně mouku, prášek na pečení a kakao.

Těsto na kakaový dort Baileys nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Korpus upečeme v předehřáté troubě.

Zatímco se nám peče korpus, smetany ke šlehání nalijeme do hlubší mísy, přidáme cukr moučka, ztužovač šlehačky a šleháme do zhoustnutí. Poté přidáme likér, nemusí být přímo Baileys, postačí kvalitní whisky cream. Množství likéru přidáváme podle chuti a zašleháváme do smetany, dokud není směs homogenní. Krém nám tím trochu zřídne, ale zůstane nadýchaný.

Jakmile je korpus hotový, což spolehlivě zjistíme pomocí špejle, vyndáme ho z trouby a necháme vychladnout. Korpus vyjmeme z formy, rozkrojíme na dvě tenčí vrstvy a dolní pomažeme tlustší vrstvou broskvového džemu od prostředka ke krajům. Horní vrstvu přiklopíme zpět a pokud nám zbyl džem, můžeme pomazat i vršek, ale spíše tenčí vrstvou. Korpus potom vrátíme do formy, abychom mohli na povrch nalít krém.

Dále si připravíme želatinu podle návodu na sáčku. Krém smícháme s želatinou, potom ho nalijeme na korpus ve formě a dáme do chladničky. Než nám krém úplně ztuhne, připravíme si hoblinky z hořké čokolády. Čokoláda může být i na vaření, pokud ji máte rádi. Hoblinky uděláme tak, že si vezmeme ostrý nůž a čepelí jakoby stíráme plochu povrchu tabulky směrem k sobě,vytvořené hoblinky odkládáme do misky či na talíř. Pozor, čokoláda by měla mít pokojovou teplotu, pokud bude vychlazená, hoblinky se nám budou drolit.

Dort Baileys vyndáme z ledničky, zbytky čokolády nalámeme na menší kousky a nasypeme je na něj společně s hoblinkami. Poté dort vrátíme zpět do ledničky a necháme úplně ztuhnout - asi 1 - 2 hodiny podle nastavené teploty v ledničce.

Kakaový dort Baileys se hodí pro oslavy, pohoštění návštěvy či jen tak na nedělní odpoledne.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kakaový dort Baileys

    Celkový počet komentářů: 2

    • Leontýna
      Leontýna

      Whisky cream

      K přípravě doporučuji likér Printer´s cream - béžová lahev, mívají v Tescu. Dejte si pozor na levnější likéry tohoto typu, mají méně smetany = jsou jakoby "vodové" a tím pádem méně chutné, Baileys je zas dost drahé, takže tohle je ideální zlatý střed :) Hodně štěstí a dobrou chuť! :)

      30.11.2014 23:51:33

    • vilma
      vilma

      Komentář k receptu Kakaový dort Baileys

      zajímavý recept líbí se vyskousím mnam

      29.11.2014 16:20:44

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kakaový dort Baileys

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.