reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kakaovo-skořicoví motýlci s kardamomem

Recept na výborné motýly z kynutého těsta s kakaovo-skořicovou náplní s rumovým aroma. Kardamom těstu dodá příjemnou kořenitou chuť, která velmi dobře harmonizuje s kakaem a skořicí v náplni.


  • 2,9

    19×

    2,8 19
  • 1 h 30 min

Ingredience

krém

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Postup přípravy

Do prosáté hládké mouky přidáme cukr moučka, sušené droždí a mletý kardamom a všechno dobře promícháme. Do jamky v mouce dáme 1 celé vejce, 1 žloutek a studené tuhé máslo pokrájené na plátky. Přilijeme vlažné mléko a všechno spolu důkladně zpracujeme rukama na hladké a poloměkké těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a odložíme na 1 hodinu do chladničky, kde bude pomalu kynout.

Když těsto kyne v chladničce, připravíme krém. Do misky dáme změklé máslo, cukr moučka a vanilkový cukr. Přidáme kakao, mletou skořici a rumové aroma. Zpracujeme pomocí vidličky na hladký krém a odložíme do chladničky na čas, kdy budeme pracovat s těstem. Těsto rozválíme na obdélník velikosti asi 30 x 50 cm o tloušťce 1 mm.

Na těsto rovnoměrně rozetřeme hřbetem polévkové lžíce připravený krém z chladničky. Naplněné těsto odspodu od delšího okraje stočíme do závinu. Závin pokrájíme ostrým nožem na přibližně stejné lichoběžníky s nepříliš ostrými úhly. Střed každého lichoběžníku stlačíme dolů až k pracovní desce uprostřed podélně pomocí držadla vařečky, čímž vznikne tvar motýla.

Motýlky uložíme na plech s pečícím papírem. Celkem budeme mít 9 kusů motýlů. Povrch potřeme vaječným bílkem, posypeme cukrem krystal a necháme v teple ještě 15 minut kynout.

Motýly pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečené motýly necháme po upečení vychladnout na mřížce.

Kakaovo-skořicové motýlci s kardamomem dáme na podnos a na stole se už může rozvonět čerstvá ranní káva. Je to velmi lahodné pečivo ke snídani. Jsou velmi chutným a vhodným pohoštěním i pro děti, pochutnají si na nich s teplým kakaem anebo horkým čajem. Motýly můžeme podávat i jako sladké pohoštění pro návštěvy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kakaovo-skořicoví motýlci s kardamomem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.