reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kakaová roláda s pistáciovým krémem

Šladká pochoutka v podobě rolády, která se hodí nejen ke kávě.


  • 3,4

    3,4 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Příprava těsta


Celá vejce dáme do mísy s krystalovým cukrem a vyšleháme el. šlehačem na hustý krém. Postupně přisypáváme mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva, kakaem a pšeničnými klíčky. Promícháme, nalejeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C několik minut. Do těsta píchneme špejlí nebo párátkem a když se těsto nelepí, je hotové. Po vyjmutí z trouby necháme plát vychladnout. Plát na roládu pomažeme rovnoměrnou vrstvou krému, stočíme do rolády a nakonec roládu krémem namažeme i na povrchu.



Příprava krému na roládu


Na krém si svaříme za stálého míchání mléko s pudinkem. Povrch pudinku posypeme trochou cukru, aby se nevytvořil škraloup. Necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Pudink i máslová pěna musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu, aby se při šlehání krém nesrazil. Pudink vyšleháme dohladka a po částech zašleháváme do máslové pěny. Vznikne nám lehký krém bez hrudek.

Roládu namazanou krémem uvnitř i vně můžeme ještě sypat nesolenými umletými pistáciovými jádry.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kakaová roláda s pistáciovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.