reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kakaová buchta s jablky, krémem a karamelovou polevou

Recept na výbornou buchtu s jablky, kakaem, krémem a polevou.


  • 4,3

    4,3 6
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

podle potřeby

poleva

těsto



Energetická hodnota

1205 kJ / 288,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Postup přípravy

Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme cukr, olej, nastrouhaná větší jablka, vanilkový cukr, mouku, mléko, prášek do pečiva a kakao. Ze všeho vypracujeme hustší těsto, které pak vylijeme a rozprostřeme na máslem (nebo jiným tukem na pečení) vymazaný plech. Korpus na kakaovou buchtu pečeme při teplotě cca 200 °C přibližně 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Pak si připravíme krém. Do vyšší nádoby si odlijeme z celkového množství mléka trochu mléka a v něm rozmícháme pudink a mouku. Zbytek mléka dáme spolu s cukrem vařit, pak přilijeme rozmíchaný pudink s moukou. Ze všeho uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Do vychladlé kaše přidáme trochu rumu a změklé máslo. Ze všeho vypracujeme hladký krém, který rozprostřeme na vychladlou buchtu.

Nakonec si uvaříme karamelovou polevu. Do kastrůlku dáme cukr a necháme ho rozpustit (zkaramelizovat), cukr krásně zhnědne, pozor, aby se karamel nespálil. Potom přilijeme mléko, pozor začne to pěnit, prskat a cukr nám ztuhne, ale při dalším zahřívání a míchání se vše znova rozpustí. Takto uvařený karamel necháme chvíli zchladnout a pak jej nalijeme a rozprostřeme nahoru na krém.

Kakaovou buchtu s jablky, krémem a karamelovou polevou dáme do lednice ztuhnout.

Kakaová buchta s jablky, krémem a karamelovou polevou je vhodná i pro slavnostnější příležitosti. Chutná moc dobře nejen ke kávičce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kakaová buchta s jablky, krémem a karamelovou polevou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.