Kájin chleba

2 h 40 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1395x
Snadný recept na chutný domácí chleba, který si může každý upravit podle chuti.
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Smícháme hladkou mouku, droždí, vlažnou vodu, vlažné mléko, kmín, cukr, sůl a necháme těsto kynout na teplém místě asi hodinu.

Dno nádoby na pečení chleba vysypeme moukou. Rozehřejeme troubu, dáme těsto do nádoby a necháme 20 minut kynout. Před pečením potřeme těsto octem smíchaným s vodou. Chléb pečeme 5 - 10 minut zprudka a pomalu dopékáme asi 45 minut. Chleba můžeme posypat oblíbenými semínky. Podle chuti můžeme semínka také zamíchat do těsta.

Pokud chléb pečeme v plynové troubě, neměli bychom během pečení otevírat, když už tak až ke konci pečení. Také je dobré vložit do trouby nádobu s vodou, aby se chleba hezky stejnoměrně propekl a byl vláčný. Opravdu to mám ověřeno. Bez této finty se mi chleba nikdy nepovede.

Kájin chleba po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako přílohu k různým pokrmům podle chuti.

LuKa autor receptu:

Kájin chleba

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

2,7
slabší recept
7 hlasujících
  • Recept Kájin chleba - Na řezu jsou vidět semínka
  • Recept Kájin chleba - Kájin chleba se semínky a hrubozrnnou solí
  • Recept Kájin chleba - Verze se semínky a hrubozrnnou solí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kájin chleba

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Kájin chleba
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept