reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Kadaňské rohlíčky

Výborné vánoční cukroví z ořechů s krémem, polévané čokoládou.


  • 4,7

    54×

    4,6 54
  • 2 hod

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Nedělní moučníky do 30 minut, po kterých se jen zapráší!

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

20. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Co s nasbíranými hřiby? Zkuste houbový olej, slaný koláč nebo sekanou

20. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Jak správně jíst hamburger?

20. 9. 2020

Postup přípravy

Ze surovin zpracujeme těsto, jde to ztuha, pokud jsou ořechy málo mastné, přidáme trochu tuku. Po odpočinutí z těsta vyválíme placku cca 0,5cm vysokou a vykrajujeme rohlíčky s kulatými rohy, pečeme 20 minut na 150 °C.

Na upečené vychladlé korpusy nastříkáme sáčkem s ozdobnou špičkou krém (použila jsem krém smíchaný s rybízovou marmeládou - je chutnější), dáme ztuhnout do mrazáku a potom rohlíčky krémem namočíme do čokolády.

Krém: Z 250ml mléka a dvou vrchovatých polévkových lžic maizeny uvaříme hustou kaši, odstavíme z ohně a za občasného míchání necháme zchladnout. Zlatou Hanou našleháme s 1 vanilkovým cukrem a postupně zašleháváme i vychladlou kaši z maizeny. Dosladíme podle chuti moučkovým cukrem. Přidáme rybízovou marmeládu či kakao, podle toho, jaký krém chceme mít.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kadaňské rohlíčky

    Celkový počet komentářů: 16
    • Emilie Vodová
      Emilie Vodová

      Komentář k receptu Kadaňské rohlíčky

      Taky jsem rohlíčky vyzkoušela i s přidáním marmelády do krému,jsou opravdu výborné. Teď už peču ze tří dávek,protože jsem dala ochutnat rodině i kolegyním v práci ���.

      25.11.2017 12:26:32

    • Renata
      Renata

      Komentář k receptu Kadaňské rohlíčky

      To musí být pěkný hnus,když náplní je jenom vyšlehaná Zlatá Haná oslazená cukrem.

      06.07.2017 09:13:12

    • Hruška
      Hruška

      Komentář k receptu Kadaňské rohlíčky

      Co je to maizena? :-)
      Děkuji za odpověď

      10.11.2015 11:35:39


    • Marfuška
      Marfuška

      Ještě dodatek, krém jsem dělala " Pařížský " . 250 ml mléka uvařit s 3 lžícemi polohrubé mouky - kaše se vychladí. 250 dg másla a 1 tuba Piaka, vyšlehat spolu, nepřidáváme již cukr a nakonec zašlehat kaši. Je to moc dobrý jemný krém.

      19.01.2015 10:11:55

    • Marfuška
      Marfuška

      Vynikajicí

      Vaše rohlíčky jsem udělala poprvé letos na vánoce a byly vynikající. Ke komentáři přede mnou, po upečení jsou tvrdší, ale po nastříkání krému a politím čokoládou se musí dát zaležet a změknou. Kdyby byl korpus měkký hned po upečení, tak by se vám potom rozpadaly v ruce. Nadchlo mě, že se rohlíčky jednoduše vykrájí z udělaného těsta a upečou. Rychlé, s těstem se dobře pracovalo ( dala jsem jen 20 dkg ořechů, více jsem neměla a na výsledek to nemělo žádný vliv ). U jiných receptů mi přijdou korpusy příliš náročné na zpracování. Z dávky jsem měla 90 ks, ale vyfotila jsem jenom korpus, něž jsem se rozhýbala s vyfocením hotových rohlíčků tak byly v čudu. Děkuji za skvělý recept.

      19.01.2015 10:06:09

    • zdena
      zdena

      zlákaly mně vaše rohlíčky,ale po upečení jsou hrozně tvrdé. Mám šanci,že změknou,nebo je chyba v cukrářce?

      27.11.2014 16:22:37

    • Ivuša
      Ivuša

      prosím prosím co je to maizena? :)

      13.12.2011 09:25:10

      • LuckaS
        LuckaS

        Je to název pro škrob, já dávám klasický solamyl a je to vynikající! :-)

        13.12.2011 17:50:57

      • kasavice
        kasavice

        maizena je kukuřičný škrob,je o hodně lepší než bramborový solamyl,kukuřičný škrob nemá žádnou chuť a vůni ,proto je lepší i do omáček, číny a všude kam dáváme škrob

        13.12.2015 13:32:05

    • kmacek
      kmacek

      Trvanlivost cukroví

      Mohu se zeptat, jak dlouho vydrží toto cukroví, když je v něm krém z mléka a maizeny? Děkuji Martina

      11.12.2011 08:09:31


    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kadaňské rohlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.