reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kadaňské rohlíčky

Výborné vánoční cukroví z ořechů s krémem, polévané čokoládou.


  • 4,7

    53×

    4,6 53
  • 2 hod

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Ze surovin zpracujeme těsto, jde to ztuha, pokud jsou ořechy málo mastné, přidáme trochu tuku. Po odpočinutí z těsta vyválíme placku cca 0,5cm vysokou a vykrajujeme rohlíčky s kulatými rohy, pečeme 20 minut na 150 °C.

Na upečené vychladlé korpusy nastříkáme sáčkem s ozdobnou špičkou krém (použila jsem krém smíchaný s rybízovou marmeládou - je chutnější), dáme ztuhnout do mrazáku a potom rohlíčky krémem namočíme do čokolády.

Krém: Z 250ml mléka a dvou vrchovatých polévkových lžic maizeny uvaříme hustou kaši, odstavíme z ohně a za občasného míchání necháme zchladnout. Zlatou Hanou našleháme s 1 vanilkovým cukrem a postupně zašleháváme i vychladlou kaši z maizeny. Dosladíme podle chuti moučkovým cukrem. Přidáme rybízovou marmeládu či kakao, podle toho, jaký krém chceme mít.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kadaňské rohlíčky

    Celkový počet komentářů: 16
    • Emilie Vodová
      Emilie Vodová

      Komentář k receptu Kadaňské rohlíčky

      Taky jsem rohlíčky vyzkoušela i s přidáním marmelády do krému,jsou opravdu výborné. Teď už peču ze tří dávek,protože jsem dala ochutnat rodině i kolegyním v práci ���.

      25.11.2017 12:26:32

    • Renata
      Renata

      Komentář k receptu Kadaňské rohlíčky

      To musí být pěkný hnus,když náplní je jenom vyšlehaná Zlatá Haná oslazená cukrem.

      06.07.2017 09:13:12

    • Hruška
      Hruška

      Komentář k receptu Kadaňské rohlíčky

      Co je to maizena? :-)
      Děkuji za odpověď

      10.11.2015 11:35:39


    • Marfuška
      Marfuška

      Ještě dodatek, krém jsem dělala " Pařížský " . 250 ml mléka uvařit s 3 lžícemi polohrubé mouky - kaše se vychladí. 250 dg másla a 1 tuba Piaka, vyšlehat spolu, nepřidáváme již cukr a nakonec zašlehat kaši. Je to moc dobrý jemný krém.

      19.01.2015 10:11:55

    • Marfuška
      Marfuška

      Vynikajicí

      Vaše rohlíčky jsem udělala poprvé letos na vánoce a byly vynikající. Ke komentáři přede mnou, po upečení jsou tvrdší, ale po nastříkání krému a politím čokoládou se musí dát zaležet a změknou. Kdyby byl korpus měkký hned po upečení, tak by se vám potom rozpadaly v ruce. Nadchlo mě, že se rohlíčky jednoduše vykrájí z udělaného těsta a upečou. Rychlé, s těstem se dobře pracovalo ( dala jsem jen 20 dkg ořechů, více jsem neměla a na výsledek to nemělo žádný vliv ). U jiných receptů mi přijdou korpusy příliš náročné na zpracování. Z dávky jsem měla 90 ks, ale vyfotila jsem jenom korpus, něž jsem se rozhýbala s vyfocením hotových rohlíčků tak byly v čudu. Děkuji za skvělý recept.

      19.01.2015 10:06:09

    • zdena
      zdena

      zlákaly mně vaše rohlíčky,ale po upečení jsou hrozně tvrdé. Mám šanci,že změknou,nebo je chyba v cukrářce?

      27.11.2014 16:22:37

    • Ivuša
      Ivuša

      prosím prosím co je to maizena? :)

      13.12.2011 09:25:10

      • LuckaS
        LuckaS

        Je to název pro škrob, já dávám klasický solamyl a je to vynikající! :-)

        13.12.2011 17:50:57

      • kasavice
        kasavice

        maizena je kukuřičný škrob,je o hodně lepší než bramborový solamyl,kukuřičný škrob nemá žádnou chuť a vůni ,proto je lepší i do omáček, číny a všude kam dáváme škrob

        13.12.2015 13:32:05

    • kmacek
      kmacek

      Trvanlivost cukroví

      Mohu se zeptat, jak dlouho vydrží toto cukroví, když je v něm krém z mléka a maizeny? Děkuji Martina

      11.12.2011 08:09:31


    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kadaňské rohlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.