Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 961x
Sváteční recept na skvělý hlavní chod se zajímavou kombinací chutí.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Postup přípravy demi glace: Telecí kosti důkladně očistíme a propláchneme studenou vodou. Pak kosti vyskládáme na pekáč, lehce podlijeme a dáme zapéct na 25 minut do trouby při 170 °C. Pečeme do tmava, ale nespálit.

Zeleninu (mrkev, řapíkatý celer, cibuli, česnek, pórek) očistíme a nakrájíme na kousky. Ve vhodném hrnci rozpálíme olej, na kterém opečeme zeleninu do tmavší zlatavé barvy. Přidáme tymián, bobkový list a rajský protlak. Zarestovaný protlak zalijeme červeným vínem a víno zcela vyvaříme. Pokud víno málo vyvaříme, demi glace bude kalný.

Na zhotovený základ vložíme opečené kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a necháme táhnout asi 6 - 7 hodin. Po celou dobu sbíráme pěnu a tuk. Uvařený demi glace scedíme a zchladíme.

Kachní prsa očistíme, omyjeme a ze strany kůže uděláme několik řezů. Kachní prsa důkladně nasolíme a opepříme. Připravíme si pánev s trochou oleje a počkáme, než se rozpálí.

Při čekání vymačkáme ze dvou pomerančů šťávu a v malém kastrůlku jej necháme zredukovat na třetinu. Do zredukované pomerančové šťávy přidáme 3 lžíce demi glace a 0,04 l Grand Marnier a dochutíme solí.

Na rozpálenou pánev vkládáme kachní prsa kůží dolů. Pečeme dozlatova, pak otočíme a přebytečný olej z pánve odstraníme a vše vložíme do předehřáté trouby na 180 °C asi na 10 minut.

Než se kachní prsa upečou, tak si připravíme nové francouzské brambory, které nejdříve omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které usmažíme ve fritéze. Po smažení bramborové plátky prosolíme a nandáme na talíř, přidáme omáčku, kachní prsa nafilírujeme na několik plátků. Poslední pomeranč nakrájíme na plátky a přidáme jako ozdobu.

Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky podáváme jako hlavní chod k různým svátečním příležitostem.

Alakarte-cz autor receptu:

Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky

Počet přidaných receptů: 166

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky

Recept se nachází v 16 kuchařkách
Masarykovo menu 2013
Alakarte-cz
Masarykovo menu 2013 17 receptů
zjirousek
Kachna 160 receptů
Zorňafa
1. aa-1b 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky

Přidat příspěvek k receptu Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to sněžná slepota?

    Co je to sněžná slepota?

    Pojem sněžná slepota zná asi každý, kdo byl někdy v zimě na horách. Tento zdravotní problém způsobují zvýšené a velmi intenzivní účinky slunečního UV záření, díky kterým dochází k zánětu oční rohovky a spojivky. Provází jej slzení, bolest očí a hlavy, která trvá nejméně 6 až 8 hodin.

  • Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Zima je ideálním obdobím pro vznik plísní na pokožce a nehtech nohou. Vlhká uzavřená obuv, neprodyšné ponožky, veřejné sauny a koupaliště, kde trávíme volný čas, ale také koberec u sousedů, které jsme o Vánocích navštívili, mohou být příčinou vzniku mykotických chorob.




přidat nový recept