Vyzkoušejte recept na kachní prsa, která podáváme posypaná drobenkou z kaštanů, slaniny a toastového chleba. Tato kombinace chutí vás určitě mile překvapí.
3 ks | kachní prsa |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
drobenka | |
100 g | anglická slanina |
300 g | jedlé kaštany |
3 ks | tmavý toastový chléb |
Nejdříve si připravíme kaštanovou drobenku. Jedlé kaštany nařízneme a v osolené vodě vaříme asi 10 - 13 minut do poloměkka. Musí být akorát na skus, nikoliv příliš měkké. Ještě teplé kaštany oloupeme a odložíme stranou. Slaninu v celku nakrájíme na kostičky, které na pánvi vyškvaříme do křupava a necháme na ubrousku osušit. Na výpeku po slanině opečeme toastový chleba dorůžova a nakrájíme ho na větší kostky. Nyní všechny suroviny vložíme do kuchyňského robotu, opepříme a nasekáme tak, aby vznikla hrubá drobenka, ve které budou patrné kousíčky kaštanů, slaniny i drobky chleba. Kachní prsa očistíme, kůži několikrát nařízneme, opepříme a posypeme hrubou solí. Prsa pečeme na rozpálené suché teflonové pánvi nejdříve kůží dolů a následně i z druhé strany dozlatova. Pak maso přendáme do pekáčku kůží nahoru a v troubě vyhřáté na 200 °C necháme 8 - 12 minut dopéci. Upečená prsa zakryjeme alobalem a necháme mimo troubu asi 5 - 7 minut odpočinout. Kachní prsa nakrájíme přes vlákno na plátky, rozdělíme na nahřáté talíře a posypeme kaštanovou drobenkou. Vhodnou přílohou je vařená červená čočka ochucená zelenou petrželkou. Kachní prsa s kaštanovou drobenkou jsou výborná i s bramborovou kaší.
Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech
Také se těšíte na vůni pečených kaštanů, která se line ze stánků v předvánočním čase? A co takhle si z jedlých kaštanů připravit pyré, omáčku či dezert pěkně v teple domova?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena