reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kachní prsa s kaštanovou drobenkou

Vyzkoušejte recept na kachní prsa, která podáváme posypaná drobenkou z kaštanů, slaniny a toastového chleba. Tato kombinace chutí vás určitě mile překvapí.


  • 4,5

    16×

    4,5 16
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kaštanovou drobenku. Jedlé kaštany nařízneme a v osolené vodě vaříme asi 10 - 13 minut do poloměkka. Musí být akorát na skus, nikoliv příliš měkké. Ještě teplé kaštany oloupeme a odložíme stranou. Slaninu v celku nakrájíme na kostičky, které na pánvi vyškvaříme do křupava a necháme na ubrousku osušit. Na výpeku po slanině opečeme toastový chleba dorůžova a nakrájíme ho na větší kostky. Nyní všechny suroviny vložíme do kuchyňského robotu, opepříme a nasekáme tak, aby vznikla hrubá drobenka, ve které budou patrné kousíčky kaštanů, slaniny i drobky chleba.

Kachní prsa očistíme, kůži několikrát nařízneme, opepříme a posypeme hrubou solí. Prsa pečeme na rozpálené suché teflonové pánvi nejdříve kůží dolů a následně i z druhé strany dozlatova. Pak maso přendáme do pekáčku kůží nahoru a v troubě vyhřáté na 200 °C necháme 8 - 12 minut dopéci. Upečená prsa zakryjeme alobalem a necháme mimo troubu asi 5 - 7 minut odpočinout.

Kachní prsa nakrájíme přes vlákno na plátky, rozdělíme na nahřáté talíře a posypeme kaštanovou drobenkou. Vhodnou přílohou je vařená červená čočka ochucená zelenou petrželkou. Kachní prsa s kaštanovou drobenkou jsou výborná i s bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kachní prsa s kaštanovou drobenkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.