reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kachní prsa s bramboráky

Kachní maso s dokonalou přílohou v podobě bramboráků. Skvělá kombinace.


  • 3,9

    16×

    3,8 16
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

Recept na pravý ukrajinský boršč krok za krokem

10. 10. 2019

Postup přípravy

V misce smícháme ocet, med, česnek, čínské koření, sůl a pepř. Kachní prsa na několika místech nařízneme ostrým nožem a potřeme připravenou směsí. Odložíme stranou.

Brambory nastrouháme a slijeme z nich přebytečnou vodu. Přidáme vejce, česnek, sůl, majoránku a zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme 4 lžíce připravené směsi (asi polovina celkového množství) a jemně je rozprostřeme tak, abychom vytvořili čtyři bramboráky. Smažíme 5 - 6 minut z každé strany dozlatova. Ze zbylého těsta usmažíme další čtyři bramboráky.

Mezitím rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu. Maso pečeme na prudkém ohni 3 - 4 minuty z každé strany, až se vytvoří na povrchu křupavá kůrka. Kousky masa zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat. Poté je nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s bramboráčky a s čatní. Zdobíme čerstvými bylinkami.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníkyRebo

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kachní prsa s bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.