reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kachní prsa s bramboráky

Kachní maso s dokonalou přílohou v podobě bramboráků. Skvělá kombinace.


  • 3,9

    16×

    3,8 16
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V misce smícháme ocet, med, česnek, čínské koření, sůl a pepř. Kachní prsa na několika místech nařízneme ostrým nožem a potřeme připravenou směsí. Odložíme stranou.

Brambory nastrouháme a slijeme z nich přebytečnou vodu. Přidáme vejce, česnek, sůl, majoránku a zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme 4 lžíce připravené směsi (asi polovina celkového množství) a jemně je rozprostřeme tak, abychom vytvořili čtyři bramboráky. Smažíme 5 - 6 minut z každé strany dozlatova. Ze zbylého těsta usmažíme další čtyři bramboráky.

Mezitím rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu. Maso pečeme na prudkém ohni 3 - 4 minuty z každé strany, až se vytvoří na povrchu křupavá kůrka. Kousky masa zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat. Poté je nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s bramboráčky a s čatní. Zdobíme čerstvými bylinkami.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníkyRebo

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kachní prsa s bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.