Vyzkoušejte recept na hlavní chod z kachních prsou, sýrových batátů a hruškovo-jablečným pyré. Tato výborná kombinace chutí nezklame.
3 ks | batáty |
1 balíček | strouhaný parmazán |
3 ks | kachní prsa |
1 lžíce | rozmarýnové lístky |
pyré | |
---|---|
0.5 lžíce | cukr |
1 lžíce | máslo |
1 ks | jablko |
1 ks | hruška |
1 lžíce | čerstvý zázvor |
podle potřeby | |
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
balzamikový ocet | |
mletý černý pepř |
Kachní prsa očistíme, kůži na několika místech nařízneme a z obou stran osolíme a opepříme. Pod kůži v nářezech vložíme lístečky rozmarýnu. Batáty omyjeme, osušíme a nakrájíme na půlkolečka silná asi ½ cm. Malé jablko a větší hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Čerstvý zázvor jemně nastrouháme. Na rozpálenou pánev bez tuku vložíme prsíčka kůží dolů, pak teplotu snížíme a pečeme, dokud nebude kůže opečená do červena. Poté maso otočíme, ještě asi 3 minuty opékáme a přendáme do pekáčku. Zakryté maso vložíme na 5 - 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C, pak prsíčka vyjmeme a necháme ještě několik minut odpočinout. Připravené batáty rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je olejem, osolíme a pečeme při 200 °C doměkka. Hotové batáty přendáme do mísy, posypeme parmazánem, vše promícháme a podle chuti přisolíme. Na rozpuštěném másle krátce podusíme do poloměkka jablka s hruškou, cukrem a zázvorem. Ovoce se nesmí rozvařit. Ovoce dochutíme balzamikem, promícháme a částečně rozmělníme vidličkou. Hotová kachní prsa šikmým řezem rozdělíme na poloviny a naservírujeme na talíře. Maso obložíme pečenými batáty a hruškovo- jablečným pyré a ihned podáváme.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena