reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kachní prsa na špenátu

Recept na snadnou přípravu kachních prsíček, které podáváme s čerstvým orestovaným špenátem a bramborovými noky.


  • 4,4

    23×

    4,3 23
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme. Špenát zbavíme stopek, omyjeme a necháme okapat. Přibližně 100g listů oddělíme, spaříme vařící vodou a jemně usekáme. Ty použijeme do bramborových noků. Ostatní špenát necháme zatím stranou. Česnek oloupeme, jeden stroužek prolisujeme a zbývající nakrájíme na jemné plátky.

Kachní prsa s kůží očistíme a osušíme. Rozkrojíme napůl a zbavíme hrudní kosti. Kůži neodstraňujeme, pěkně do ní vetřeme sůl a opepříme. Potom na rozpáleném oleji maso zprudka opékáme nejdříve kůží dolů, dokud nezezlátne. Prsa obrátíme a již jenom krátce necháme zatáhnou. Maso i s výpekem přendáme do zapékací mísy, vložíme do předtopené trouby a asi 20 minut necháme dopéci.

Z rozmačkaných brambor, osolené mouky, žloutku, prolisovaného česneku a spařeného špenátu vypracujeme těsto. Z něho tvoříme rukou malé šištičky - nočky, které vkládame do vařící vody. Jakmile nočky vyplavou na povrch, vodu slijeme.

V kastrolu rozpustíme máslo, na kterém zpěníme plátky česneku. Vmícháme čerstvý špenát a jen krátce orestujeme na mírném ohni. Osolíme a opepříme.

Kachnu rozdělíme na porce, obložíme orestovaným špenátem, přidáme nočky a vše zalijeme vypečenou kachní šťávou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kachní prsa na špenátu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.