reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kachní prsa na pánvi

Jednoduchý recept na křupavá kachní prsa hotová za 25 minut.


  • 4,4

    99×

    4,4 99
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Kachní prsa vyjmeme 2 hodiny před přípravou z lednice a kůži, pozor ne maso, překrájíme na malé čtverečky. Obě strany prsíček prosolíme a okmínujeme.

Prsa vložíme kůží dolů na studenou pánev a teplotu nařídíme u elektrické plotýnky na 4 - 5 a na plynu na střed. Opékáme asi 7 minut a zkontrolujeme, zda je kůžička dozlatova.

Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C. Pak prsa obrátíme masem dolů a opékáme 1 minutu. Po této době položíme prsíčka opět kůží dolů do zapékací misky nebo na pekáček a pečeme v troubě dalších 7 minut. Vyjmeme a dáme prsíčka odpočinout na 5 minut, aby se šťáva v mase rozležela. Maso má být uvnitř růžové, ale ne červené.

Kachní prsa na pánvi ihned servírujeme. Doporučuji podávat s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. Vypečené sádlo z pánve slijeme a jím omastíme knedlíky a zelí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kachní prsa na pánvi

    Celkový počet komentářů: 13
    • Adolf Hitler,stejná cypárna,jako zrušený Skype,ebilové,ekrbilci....
      Adolf Hitler,stejná cypárna,jako zrušený Skype,ebilové,ekrbilci....

      Choc do iči....

      ..hledej si podobného kokotka...

      20.12.2018 18:44:45

    • Petr
      Petr

      Kachní prsa na panvi

      Tak jsem zkusil a nepochopil.. Jak můžou být prsa křupavá když se pak pečou kůží dolů? Ale jinak chuťově..,, velmi dobré :-)

      08.11.2018 19:50:29

    • PilgrimMD
      PilgrimMD

      Komentář k receptu Kachní prsa na pánvi

      Jednoduche dokonale neni co dodat :)

      02.04.2017 12:18:14


    • jadr
      jadr

      Nemá chybu

      Opravdu lahůdka, jen smažení ze strany masa jsem prodloužil na 3 minuty, prsíčko bylo hodně vysoké, na dopečení jsem použil "horkovzduch" a dílo se povedlo, brzy budu opakovat.

      09.03.2016 13:40:33

    • Lada
      Lada

      Komentář k receptu Kachní prsa na pánvi

      Prosím, dává se do pánve sádlo nebo olej?
      Dostala jsem kachni vypeceny tuk a nevim, co s tim...

      18.01.2016 18:20:57

    • tomivan
      tomivan

      Stačí postupovat přesně podle receptu. tzn. na studenou pánev.

      04.11.2015 14:06:44

    • canni
      canni

      Komentář k receptu Kachní prsa na pánvi

      na studenou panev? to je asi preklep, ze? panev ma byt rozpalena, takze sporak na plny vykon. do trouby se davat ani nemusi, me je vzdy lito rozpalovat kvuli tem par minutam troubu. pridavam jeste na prsa pepr a na panev do vypeku bylinky (tymian, rozmaryn) a na vypeku si muzete opect varene brambory.

      14.01.2014 13:44:16

      • hanny1905
        hanny1905

        Re: Komentář k receptu Kachní prsa na pánvi

        canni přesně tak:)

        25.09.2014 12:53:01

      • jadr
        jadr

        Re: Komentář k receptu Kachní prsa na pánvi

        Canni, popisuješ jiný recept. V tomto a jiných případech zásadně na studenou pánev. Potřebuješ vyškvařit tuk z kůže, ne ho v ní zatáhnout.
        Pro Ladu, žádný přidaný tuk! Tuk, který se vypeče při dodržení postupu bohatě stačí, je ho opravdu dost.
        S Michaelou naprosto souhlasím.

        09.03.2016 13:49:14

      • zdeněk
        zdeněk

        Re: Komentář k receptu Kachní prsa na pánvi

        asi je to správně

        04.03.2018 10:20:44


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kachní prsa na pánvi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.