reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Kachní prsa vyjmeme 2 hodiny před přípravou z lednice a kůži, pozor ne maso, překrájíme na malé čtverečky. Obě strany prsíček prosolíme a okmínujeme.

Prsa vložíme kůží dolů na studenou pánev a teplotu nařídíme u elektrické plotýnky na 4 - 5 a na plynu na střed. Opékáme asi 7 minut a zkontrolujeme, zda je kůžička dozlatova.

Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C. Pak prsa obrátíme masem dolů a opékáme 1 minutu. Po této době položíme prsíčka opět kůží dolů do zapékací misky nebo na pekáček a pečeme v troubě dalších 7 minut. Vyjmeme a dáme prsíčka odpočinout na 5 minut, aby se šťáva v mase rozležela. Maso má být uvnitř růžové, ale ne červené.

Kachní prsa na pánvi ihned servírujeme. Doporučuji podávat s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. Vypečené sádlo z pánve slijeme a jím omastíme knedlíky a zelí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Kachní prsa na pánvi

Celkový počet komentářů: 10
  • PilgrimMD
    PilgrimMD

    Komentář k receptu Kachní prsa na pánvi

    Jednoduche dokonale neni co dodat :)

    02.04.2017 12:18:14

  • jadr
    jadr

    Nemá chybu

    Opravdu lahůdka, jen smažení ze strany masa jsem prodloužil na 3 minuty, prsíčko bylo hodně vysoké, na dopečení jsem použil "horkovzduch" a dílo se povedlo, brzy budu opakovat.

    09.03.2016 13:40:33

  • Lada
    Lada

    Komentář k receptu Kachní prsa na pánvi

    Prosím, dává se do pánve sádlo nebo olej?
    Dostala jsem kachni vypeceny tuk a nevim, co s tim...

    18.01.2016 18:20:57

  • tomivan
    tomivan

    Stačí postupovat přesně podle receptu. tzn. na studenou pánev.

    04.11.2015 14:06:44

  • Michalea
    Michalea

    Komentář k receptu Kachní prsa na pánvi

    Ňaaaam miluji kachni prsa a tento recept je nejlepsiiiiiiiii Doporucujiiiiiiiiiii

    25.03.2015 22:53:09

  • Lida
    Lida

    Vařila jsem asi potřetí a vždy skvělé rychlé, prostě prima!!!!!!

    07.03.2015 13:37:35

  • canni
    canni

    Komentář k receptu Kachní prsa na pánvi

    na studenou panev? to je asi preklep, ze? panev ma byt rozpalena, takze sporak na plny vykon. do trouby se davat ani nemusi, me je vzdy lito rozpalovat kvuli tem par minutam troubu. pridavam jeste na prsa pepr a na panev do vypeku bylinky (tymian, rozmaryn) a na vypeku si muzete opect varene brambory.

    14.01.2014 13:44:16

    • hanny1905
      hanny1905

      Re: Komentář k receptu Kachní prsa na pánvi

      canni přesně tak:)

      25.09.2014 12:53:01

    • jadr
      jadr

      Re: Komentář k receptu Kachní prsa na pánvi

      Canni, popisuješ jiný recept. V tomto a jiných případech zásadně na studenou pánev. Potřebuješ vyškvařit tuk z kůže, ne ho v ní zatáhnout.
      Pro Ladu, žádný přidaný tuk! Tuk, který se vypeče při dodržení postupu bohatě stačí, je ho opravdu dost.
      S Michaelou naprosto souhlasím.

      09.03.2016 13:49:14

  • Eva
    Eva

    Vynikající

    Jedním slovem - vynikající.

    13.10.2013 11:45:28

Nalezeno receptů: 10

Přidat příspěvek k receptu Kachní prsa na pánvi