reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kachní paštika v křupavé krustičce

Jedinečná pochoutka z kachních jater. Recept na chuťově delikátní paštiku upečenou v křupavém těstě.


  • 5,0

    5 6
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

směs

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce, opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského vína.

Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na rostlinném tuku a necháme zchladnout. Druhou polovinu rozmixujeme (nebo 2x umeleme) a smícháme s rostlinným tukem, solí a pepřem (pokud máte rádi pikantní, nešetřete). Poté přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem.

Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. Paštiku pečeme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 80 °C asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout.

Na těsto zpracujeme všechny uvedené ingredience, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 30 minut. Následně vyválíme, okraje potřeme vejcem a paštiku zabalíme do těsta. V troubě na 180 °C upečeme dozlatova.

Kachní paštiku v křupavé krustičce nakrájíme na porce a podáváme se zeleninovou oblohou.

Zdroj: Focus Agency

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kachní paštika v křupavé krustičce

    Celkový počet komentářů: 2

    • Terrai
      Terrai

      Rostlinný tuk?

      Pěkné, ale zaráží mne ten rostlinný tuk v paštikové hmotě. Čekal bych kachní sádlo, máslo nebo směs obého.

      28.02.2019 13:53:55

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Kachní paštika v křupavé krustičce

      super!

      09.12.2016 06:59:46


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kachní paštika v křupavé krustičce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.