reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Kachní játrový krém s bylinkami

Recept na jemně pikantní játrový krém, který bude určitě vhodnou chuťovkou při oslavách Silvestra. Vhodnou přílohou jsou bagetky, brusinky a bylinková omáčka.


  • 3,3

    14×

    3,2 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Pečené kachní maso nakrájíme na drobné kostičky. Kachní játra očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Koriandr a tymián jemně nakrájíme. Asi 180 g másla rozpustíme v mikrovlnce a zbývající máslo použijeme na smažení.

V hlubší pánvi na másle (asi 70 g) necháme zesklovatět šalotku s česnekem. Pak vmícháme pokrájená kachní játra, která za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud nejsou bílá. Takto připravenou směs ochutíme solí, černým čerstvě mletým pepřem, cayenským pepřem a nasekaným tymiánem. Vše ještě asi 5 minut opékáme, aby všechny chutě a vůně prolnuly.

Takto připravená kachní játra mixujeme s pečeným masem. Postupně přiléváme rozpuštěné máslo a smetanu, dokud nevznikne hladký krém. Játrovou směs podle potřeby dochutíme, promícháme s čerstvým koriandrem, vlijeme do silikonových tvořítek a necháme v chladu ztuhnout.

Kachní játrový krém podáváme s rozpečenou bagetou a brusinkami jako chuťovku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kachní játrový krém s bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.