Kachní galantina

2 h 40 min | předkrm | 10 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 2302x
Recept na výtečnou roládu z kachního masa, ke které podáváme pošírovanou hrušku se švestkovou omáčkou.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Kachnu opatrně vykostíme. Začíná se tak, že nejprve odsekneme křídla. Kachnu položíme na prsa, nařízneme podélně na hřbetě a ostrým malým nožem odřezáváme maso od kosti. Opatrně maso od kostry odtahujeme, abychom neprořízli kůži. Stehna vykostíme tak, že je lehce ořízneme a kost zasuneme dovnitř. Obrátíme plát kůží nahoru. Rozřízneme na dvě poloviny mezi prsa tak, aby na každé straně bylo v celku. Tam, kde bude kůže proříznutá na více místech, tak tu použijeme na náplň a druhou, hezčí, na naplnění a srolování.

Připravíme si náplň. Z jedné poloviny kachny odstraníme kůži, nakrájíme na menší kousky a dáme do nožového robota (kutru) a rozkutrujeme dohladka, asi 1 minutu. Potom přidáme vejce a dál kutrujeme 1 minutu. Dále přidáme smetanu, cognac, porto, osolíme, opepříme a kutrujeme 30 sekund. Takto připravené hmotě se říká fáš. Fáš protřeme přes jemné síto, abychom z ní odstranili blanky a šlachy.

Slaninu nakrájíme na kostičky, pistácie a pažitku nasekáme na jemno, přidáme vše do fáše a pořádně promícháme.

Prázdný plát z kachny rozložíme na fresh folii a lehce naklepeme paličkou na maso, tak aby maso bylo stejnoměrně rozložené. Plát osolíme, opepříme a do středu vložíme fáš. Plát opatrně srolujeme a stáhneme fresh folii, aby roláda byla krásně kulatá.

Roládu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě při 80 °C asi 2 hodiny. Pokud doma máme teploměr, píchneme ho do středu, kde by měla být teplota okolo 70 °C. Roládu vyjmeme z trouby a necháme v lednici vychladit. Studenou roládu krájíme na plátky.

Kachní galantinu podáváme na talířku s pošírovanou hruškou a švestkovou omáčkou.

Alakarte-cz autor receptu:

Kachní galantina

Počet přidaných receptů: 169

Ingredience

na porcí
3,5
dobrý recept
11 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kachní galantina

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kachní galantina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept