reklama
hledat uživatel
       

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kachna s višněmi

Kachna s višněmi

Recept na kachnu pečenou s kořenovou zeleninou, červeným vínem a višněmi.


  • 3,1

    645×

    3 645
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kachnu osolíme, vně i zevnitř. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a nakrájíme na hrubé plátky, cibuli na čtvrtky. Na rozpáleném másle cibuli a plátky kořenové zeleniny lehce osmažíme.

Kachnu položíme prsíčky dolů na zeleninu, kterou jsme vsypali do připraveného pekáče, podlijeme polovinou vína a trochou vývaru, přiklopíme a dusíme v troubě. Kachnu během pečení občas podléváme vínem a vývarem. Když je maso poloměkké, kachnu obrátíme, přidáme asi 20 višní a dopékáme bez poklice doměkka.

Mezitím podusíme zbytek višní na troše vína.

Pečenou kachnu naporcujeme, přidáme zeleninu, na talíři polijeme šťávou, dozdobíme višněmi a podáváme s brambory jako slavnostní hlavní chod.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kachna s višněmi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.