reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Kachnu osolíme, vně i zevnitř. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a nakrájíme na hrubé plátky, cibuli na čtvrtky. Na rozpáleném másle cibuli a plátky kořenové zeleniny lehce osmažíme.

Kachnu položíme prsíčky dolů na zeleninu, kterou jsme vsypali do připraveného pekáče, podlijeme polovinou vína a trochou vývaru, přiklopíme a dusíme v troubě. Kachnu během pečení občas podléváme vínem a vývarem. Když je maso poloměkké, kachnu obrátíme, přidáme asi 20 višní a dopékáme bez poklice doměkka.

Mezitím podusíme zbytek višní na troše vína.

Pečenou kachnu naporcujeme, přidáme zeleninu, na talíři polijeme šťávou, dozdobíme višněmi a podáváme s brambory jako slavnostní hlavní chod.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Kachna s višněmi