reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kachna s jarní zeleninovou přílohou

Kachna s jarní zeleninovou přílohou

Klasicky pečená kachna s netradiční přílohou z kopřiv, medvědího česneku a pórku. Recept na vydatný sváteční oběd.


  • 4,9

    85×

    4,8 85
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 651 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a dáme do pekáče. Uvnitř i na povrchu kachnu osolíme, okořeníme drceným kmínem a potom ji uložíme na noc do chladničky. Druhý den budeme muset počítat s asi 2 hodinami na upečení podle velikosti kachny.

Před pečením kachnu podlijeme horkým kachním vývarem, můžeme okořenit staročeským kořením a přikrytou pečeme hodinu a půl. Sádlo slijeme, podlijeme horkým vývarem a odkrytou dopečeme do křupava.

Nejlépe ráno natrháme vršky mladých kopřiv, alespoň 2 - 3 pořádné hrsti. Opereme je, spaříme vroucí vodou a drobně nasekáme. Po umytí necháme kopřivy v umělohmotném sítu do druhého dne zavadnout a potom bez spařování nakrájíme. Větší pórek (použijeme jen zelenou část) podélně rozřízneme, dobře opereme a nakrájíme na nudličky. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kachní játra omyjeme a překrájíme na kousky. Medvědí česnek opláchneme a nakrájíme na nudličky.

V hluboké pánvi nebo kastrolu rozpustíme nakrájenou slaninu, jen trochu pro chuť, přidáme lžíci kachního sádla, nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Následně přidáme kachní játra a necháme je prudce opéct. Když se během chvíle játra zatáhnou, ihned vmícháme kopřivy s pórkem, můžeme podlít 1 dl kachního vývaru a necháme dusit. Medvědí česnek přidáme do pánve, jen krátce necháme projít varem a osolíme. Nepotřebujeme žádné další koření. Zeleninová směs se hodí i k naplnění pity nebo listového těsta.

Kachna s jarní zeleninovou přílohou je chutným svátečním pokrmem. Jako příloha se ke kachně výborně hodí brambory, knedlík i chléb.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kachna s jarní zeleninovou přílohou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.