reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Kachna s jarní zeleninovou přílohou

Kachna s jarní zeleninovou přílohou

Klasicky pečená kachna s netradiční přílohou z kopřiv, medvědího česneku a pórku. Recept na vydatný sváteční oběd.


  • 4,9

    84×

    4,8 84
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 528 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a dáme do pekáče. Uvnitř i na povrchu kachnu osolíme, okořeníme drceným kmínem a potom ji uložíme na noc do chladničky. Druhý den budeme muset počítat s asi 2 hodinami na upečení podle velikosti kachny.

Před pečením kachnu podlijeme horkým kachním vývarem, můžeme okořenit staročeským kořením a přikrytou pečeme hodinu a půl. Sádlo slijeme, podlijeme horkým vývarem a odkrytou dopečeme do křupava.

Nejlépe ráno natrháme vršky mladých kopřiv, alespoň 2 - 3 pořádné hrsti. Opereme je, spaříme vroucí vodou a drobně nasekáme. Po umytí necháme kopřivy v umělohmotném sítu do druhého dne zavadnout a potom bez spařování nakrájíme. Větší pórek (použijeme jen zelenou část) podélně rozřízneme, dobře opereme a nakrájíme na nudličky. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kachní játra omyjeme a překrájíme na kousky. Medvědí česnek opláchneme a nakrájíme na nudličky.

V hluboké pánvi nebo kastrolu rozpustíme nakrájenou slaninu, jen trochu pro chuť, přidáme lžíci kachního sádla, nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Následně přidáme kachní játra a necháme je prudce opéct. Když se během chvíle játra zatáhnou, ihned vmícháme kopřivy s pórkem, můžeme podlít 1 dl kachního vývaru a necháme dusit. Medvědí česnek přidáme do pánve, jen krátce necháme projít varem a osolíme. Nepotřebujeme žádné další koření. Zeleninová směs se hodí i k naplnění pity nebo listového těsta.

Kachna s jarní zeleninovou přílohou je chutným svátečním pokrmem. Jako příloha se ke kachně výborně hodí brambory, knedlík i chléb.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kachna s jarní zeleninovou přílohou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.