reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Kachna s brusinkovým zelím

Ke svátečním příležitostem určitě přijde k chuti pečená kachna s jablky a červeným brusinkovým zelím. Vhodnou přílohou jsou domácí bramborové knedlíky.


  • 3,7

    98×

    3,6 98
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Kachnu dobře očistíme, ze všech stran prosolíme a ochutíme kmínem. Omytá středně velká jablka příčně rozkrojíme na poloviny a zbavíme jádřinců. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.

Pekáč vymažeme sádlem, dno poklademe kousky cibule a vložíme kachnu. Vše podlijeme malou naběračkou vývaru a zakryté pečeme při 170 °C doměkka. Během pečení kachnu přeléváme vlastním výpekem a asi po 60 - 70 minutách ji obložíme jablky. Již nezakrytou kachnu s jablky zvolna dopečeme dorůžova.

Mezitím si připravíme přílohu z červeného zelí Znojmia. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Červené sterilované zelí potřeby překrájíme na menší kousky. Na sádle necháme zezlátnout nakrájenou cibulku a vmícháme třtinový cukr, který necháme zkaramelizovat. Směs přelijeme vínem a vše necháme povařit, dokud se alkohol neodpaří. Nakonec vmícháme červené zelí i nálevem a zvolna dusíme asi 10 minut. Na závěr do dušeného zelí vmícháme brusinky a podle potřeby dochutíme solí.

Kachnu rozdělíme na porce a podáváme s půlkou pečeného jablka, brusinkovým červeným zelím a domácím bramborovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kachna s brusinkovým zelím

    Celkový počet komentářů: 3

    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Kachna s brusinkovým zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.